Thierry Henry (Foto: FRANCOIS MORI/AP)
Thierry Henry (Foto: FRANCOIS MORI/AP)

Frankrikes sportsminister forsvarer Henry

- Han er ikke typen til å gjøre noe så usportslig, sier Rama Yade.

«Henrygate» har langt fra blåst over. Den franske landslagsspissen Thierry Henry hadde målgivende med hånden da Frankrike sikret sin VM-plass på bekostning av Irland.

Se «Le hand of God» i videovinduet over!

I Irland raser både spillere, politikere og fotballforbundet, men nå får Henry i det minste litt støtte fra politisk hold i Frankrike.

FORSVARER HENRY: Frankrikes sportsminister Rama Yade taler landslagsspissens
  sak. - Han er ikke typen til å gjøre noe så usportslig, sier hun. (Foto:
  IAN LANGSDON/EPA)
FORSVARER HENRY: Frankrikes sportsminister Rama Yade taler landslagsspissens sak. - Han er ikke typen til å gjøre noe så usportslig, sier hun. (Foto: IAN LANGSDON/EPA)

Den franske sportsministeren Rama Yade taler landslagsspissens sak.

- Vi kan ikke snakke om juks før vi vet om det var med vilje eller ikke, og selv om Thierry selv har innrømt at han rørte ballen mål hånden, så er det bare han som vet om det var med vilje, sier Yade ifølge The Telegraph, og legger til:

- Jeg tror ikke at en spiller med hans rykte, og med en slik kjærlighet til spillet som han har, er typen til å gjøre noe så usportslig.

Visepresidenten i det franske fotballforbundet, Noël Le Graët, forsvarer også Henry.

- Spillere bør bli dømt ut fra sine karrierer. Ser du på Thierry Henrys karriere er det bare etter ord som ikke passer på ham, og det er «juksemaker». Det er helt nødvendig å tilgi ham for denne lille forseelsen, sier La Graët.

Alle i Frankrike er imidlertid ikke like imponert over Henry. Franske gymlærere fordømmer handsmålet som sendte Frankrike til VM.