Thierry Henry (Foto: IAN LANGSDON/EPA)
Thierry Henry (Foto: IAN LANGSDON/EPA)

- I går meldte Thierry Henry seg ut av fair play

Bengt Eriksen slakter Thierry Henry og hans «nytteetikk».

Sjokkbildene av Thierry Henry som sendte Frankrike til VM ved å dempe ballen med hånden og serverer William Gallas i onsdagens ekstraomganger mot Irland har gått verden rundt, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Se skandalemålet og intervju med Bengt Eriksen i videovinduet over!

Henry innrømmer at han tok ballen med hånden, og tv-bildenes klare tale gir også lite rom for å nekte. Irene raser naturlig nok også, og krever omkamp.

TV 2 Sportens fotballekspert Bengt Eriksen er ikke nådig mot Thierry Henry etter hans «Le Hand of God».

- Han jukser jo, og tar ballen bevisst med hånden. Han vet hva han gjør. I går meldte Thierry Henry seg ut av fair play, konkluderer Eriksen.

- En merkelig form for nytteetikk
Han skjønner hvorfor Barcelona-spissen gjorde det han gjorde, men å akseptere det blir å godta en form for nytteetikk.

- Det går an å forstå hvorfor han gjorde det, fordi det sto mye på spill, men vi kan jo ikke akseptere det av den grunn. Han stolte jo på å komme unna med det han gjorde, og jeg regner med det er en merkelig form for nytteetikk. Han kom unna med det, jublet og var glad. Da blir det flaut når han etterpå sier at det ikke var meningen. Det er alt for lite og alt for seint, sier Eriksen.

- Kommer til å hefte ved Henry
Han legger ikke skjul på at han tror Henry kommer til å bli husket for episoden i lang tid fremover.

- Poenget er at juks, stort eller lite, fortsatt er juks. Jeg tror det kommer til å hefte ved Henry. Det første vi kommer til å tenke på er hvordan Frankrike kom seg til VM i Sør-Afrika. Du kan si at han ikke har gjort noe lignende tidligere, og det er så. Men det han burde ha gjort i går var å si ifra umiddelbart etter handsen. Når han ikke gjør det så er det fordi det lønte seg for ham og for Frankrike.

Eriksen fortviler over mangelen på fair play.

- Fair play-reglene og lønnsomhet går ikke alltid hånd i hånd. Det er derfor vi snakker om fair play. Vi skal oppføre oss realt slik at dette blir et sivilisert spill. Da kan du ikke si at siden det var snakk om en VM-billett så er det greit. Det er ikke greit å jukse, og det er nettopp derfor vi holder på med fair play. Men det blir og forbli dessverre festtaler, sier Eriksson.