Tone_Damlie_Aaberge (Foto: Erik Thallaug, Plan Norge)
Tone_Damlie_Aaberge (Foto: Erik Thallaug, Plan Norge)
TV 2s Artistgalla (Foto: Erik Thallaug/Plan)
TV 2s Artistgalla (Foto: Erik Thallaug/Plan)

Norske artister går sammen for Plan

Det blir en stjernespekket kveld når norske artister samles førstkommende lørdag.

Kjente artister og spennende varietétalenter er klare på scenen når TV 2 i samarbeid med Plan Norge åpner dørene til direktesendt Artistgalla lørdag 5. desember klokken 21.40.

Blant artistene som stiller opp for en god sak er Tone Damli Aaberge, Donkeyboy, Lisa Ekdahl og Ingrid Olava.

- Turen forandret meg

Tone Damli Aaberge og «Himmelblå»-skuespillerne Lena Kristin Ellingsen og Hallvard Holmen har besøkt Plan-prosjekter i henholdsvis Sierra Leone, India og Rwanda.

Seerne vil få se både sterke og rørende møter mellom kjendisene og deres fadderbarn.

–Turen til India har forandret meg fordi møtet med barna der minnet meg på at de trenger vår støtte, slik at de til tross for et vanskelig utgangspunkt kan leve et mer verdig liv, sier Lena Kristin Ellingsen.

I tillegg vil et telefonpanelet ta imot innringere som ønsker å bli Plan-faddere. Her sitter 19 kjente ansikter som vil krydre kvelden med sine historier - i tillegg til andre spennende gjester og bidragsytere.

Det blir også underholdning fra spennende varietéartister som blant annet Duo Scarlette og den svenske gruppen Bounce Street Dance Company, som stod bak Stockholms store Michael Jackson-tribute som har versert på YouTube.

Håper mange vil bidra

- Det er barna som er et lands framtid. Å gi barn mulighet til et bedre liv, er avgjørende for både hvert enkelt barn og for å skape utvikling for alle. Derfor håper vi så mange som mulig vil være med å bidra til barnerettet utvikling, sier generalsekretær i Plan Norge, Helen Bjørnøy.

Målet med kvelden er å rekruttere flere faddere slik at Plan kan utvide sitt arbeid for fattige barn. Som Plan-fadder bidrar man til at barn i 48 land i sør får mulighet til en bedre framtid.

Det er i dag 117 000 Plan-faddere i Norge. Plan er tilstede i 65 land, og driver utviklingsprosjekter i 48 land i sør. Plan Norge hadde fadderaksjon første gang i 1996. Høstens Artistgalla er den åttende i rekken.

Høstens Artistgalla er til inntekt for Plan Norge.

Se den stjernespekkede gallaen på TV 2 lørdag 5. desember klokken 21.45.