Magnus Carlsen (Foto: J. CASARES/EPA)
Magnus Carlsen (Foto: J. CASARES/EPA)

- En utrolig prestasjon av Carlsen

Magnus Carlsen (18) hylles etter VM-tittelen i lynsjakk.

– Det er en utrolig prestasjon at Magnus Carlsen er blitt verdensmester i lynsjakk i en alder av bare 18 år, sier en imponert generalsekretær Dag Danielsen i Norges Sjakkforbund til NTB.

Klokka 14.40 onsdag ettermiddag var den aller første verdensmestertittelen til Magnus Carlsen i formelt avgjort. Da hadde det allerede vært klart i en snau halv time at han hadde seieren i lomma i forhold til hovedutfordreren Viswanatha Anand.

Etter at 41 av 42 partier var ferdigspilt av Carlsen ledet han med tre poeng mot Anand. I teorien kunne han greie seg med remis (uavgjort) på de gjenværende rundene.

-Et mål har vært å vinne her. Jeg har spilt lite lynsjakk, men dette var moro, sier Carlsen, tydelig stolt, til VG Nett.

- Magnus fortalte nettopp at han er svært fornøyd med å ha vunnet lyn-VM her borte med omtrent hele verdenseliten til stede. Siste ble litt nervepirrende etter et innledende tap. Etter innbyrdes seier mot Anand i 5. siste runde, gikk det veien, sier pappa Henrik i en sms til Tv 2 Sporten.

Generalsekretær Dag Danielsen er stolt og imponert over Carlsens spill og sier at dette vil få konsekvenser både for sjakksporten og for Carlsen selv.

– Han er tidenes yngste verdensmester i lynsjakk. Dette vil få enormt å si i sjakkmiljøet, sier Danielsen. (NTB)