FÅR PEPPER: Uwe Rösler og Egil Østenstad  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
FÅR PEPPER: Uwe Rösler og Egil Østenstad (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

- Trøkket mot Uwe har vært over streken

Vikings sportsdirektør Egil Østenstad refser medias behandling av Uwe Rösler.

Viking Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): På en pressekonferanse på Viking Stadion onsdag ble det offentliggjort at Uwe Rösler er ferdig som Viking-trener.

Partene er enige om å avslutte arbeidsforholdet to år før tyskerens kontrakt opprinnelig går ut.

LES OGSÅ: Rösler til frontalangrep på pressen

- Rettet mot enkeltpersoner
Sportsdirektør Egil Østenstad mener imidlertid kritikken mot Rösler fra lokalpressen har vært langt over streken de siste månedene.

- Det har alltid vært et stort trøkk mot Viking som klubb. Men denne gang har det vært mot enkeltpersoner i Viking – spesielt mot Uwe, sier Østenstad på pressekonferansen.

Han går langt i å antyde at Uwe Rösler er blitt utsatt for en heksejakt av media denne sesongen.

- Jeg synes det trøkket som har vært mot Uwe har vært voldsomt over streken. Det gjelder i forhold til mengde av kritikken, gjentakelse av kritikken, ordbruk og billedbruk, mener han.

- Flyttet grenser
Viking endte på en svak 10. plass på tabellen denne sesongen. Rogalands Avis er blant lokalmediene som har krevd at klubben sparker Rösler.

- Lokalt media har utover høsten flyttet noen grenser med ordbruk og mengde det er vanskelig å forstå og akseptere skal være nødvendig, konkluderer Østenstad.

Og fortsetter:

- Viking og Uwe har kanskje bidratt til at det ble sånn. Men jeg har sett personer som har gjort alvorligere ting, og blitt behandlet på bedre måter enn det jeg har sett i høst, sier han.

Nå håper Østenstad at klubbens nye trener får en bedre behandling av media.

- Jeg håper at ting blir annerledes fremover. At dårligere resultater får kritikk, det skal vi tåle. Men mye av det som har vært i høst har vært helt unødvendig, slår Østenstad fast.

TEST DEG SELV: Hvor godt kjenner du Uwe Rösler?

- En stor karriere foran seg
Sportsdirektøren tror Rösler har en stor trenerkarriere foran seg – selv om han måtte gå i Viking.

- Uwe kommer til å få en god karriere som trener. Han er flink til mye, men det finnes ting han kan bli bedre på. Jeg vil bare si at han har gjort en stor innsats i den perioden han har vært i klubben. Jeg, og alle i Viking, ønsker ham lykke til videre, konstaterer Østenstad.

SE RÖSLERS ANGREP PÅ PRESSEN HER:

362761