Vikings trener Uwe Rösler (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Vikings trener Uwe Rösler (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Uwe Rösler ferdig i Viking

Uwe Rösler har fått sparken i Viking. Nå må klubben på trenerjakt.

Viking endte på 10. plass denne sesongen, og etter den skuffende sesongen hentet Stavanger-klubben inn eksterne personer for å evaluere hele organisasjonen.

LES OGSÅ: Frode Olsens blogg om Vikings lukkede dører

På en pressekonferanse på Viking Stadion onsdag vil det bli bekreftet Viking at Uwe Rösler har fått sparken. Det får TV 2 Sporten opplyst av kilder i Viking.

Ifølge Stavanger Aftenblad er klubben og treneren enige om en sluttpakke.

Begge ønsker
På sine hjemmesider skriver Rösler følgende:

Viking Fotball og Uwe Rösler er blitt enige om å avslutte sitt samarbeid i all minnelighet og i tråd med begges ønsker.

Denne enigheten finner sted etter en totalvurdering og evaluering av 2009-sesongens resultater og prestasjoner. Verken Viking Fotball eller Uwe Rösler er tilfredse med disse og det er derfor naturlig at partene skiller lag. Assistenttrener Roger Nilsen har sagt ja til å overta treningsansvaret ut november måned.

Partene er videre enige om at sesongforberedelsene for Vikings A-lag frem mot sesongen 2010 ikke vil være optimale med dagens trenerløsning. Kritikken og fokuset mot Viking har gjennom sesongen vært betydelig og har tiltatt i styrke den senere tiden. Begge parter tror dette ville fortsatt i samme spor og gitt en vanskelig inngang til sesongen 2010.

Det har siden sesongslutt vært en fortløpende dialog og diskusjon mellom Viking og Uwe Rösler om den sportslige situasjonen og veien videre. Samtidig er Viking inne i en evalueringsprosess av hele klubben. Denne prosessen har ikke vært avgjørende for den enighet som partene har kommet frem til, men har vært en del av den.

Viking ønsker å takke Uwe Rösler for hans 3 år i Viking. Uwe Rösler vil gå inn i Vikings historie som den første trener som tok medalje på Viking Stadion med bronsen i 2007- sesongen. Uwe Rösler har alltid gjort sitt ytterste for at Viking som klubb skal nå sine sportslige mål.

Viking er allerede i gang med å finne ny hovedtrener for Vikings A-lag. Dette arbeidet ble påbegynt sist fredag etter at Uwe Rösler var informert om dette og hadde gitt sin aksept til det. Viking har vært i dialog med aktuelle kandidater og dette arbeidet går nå inn i en mer konkret fase. Egil Østenstad, Ulf Karlsen og Kjell Inge Olsen vil representere Viking i dette arbeidet og komme med sin innstilling til styret.

TEST DEG SELV: Hvor godt kjenner du Uwe Rösler?

VIDEO: Uwe Rösler - en historisk gjennomgang

Skuffende sesong
Rösler overtok Viking etter 2006-sesongen, og ledet klubben til bronsemedalje i sin første sesong. Sesongen etter endte imidlertid Stavanger-klubben på en sjetteplass, før han altså denne sesongen ikke maktet å løfte laget til en bedre plassering enn nummer 10 på tabellen.

I lokalpressen har Rösler fått massiv kritikk - blant annet for sin oppførsel i media og det faktum at han ikke har maktet å utvikle spillere som Martin Fillo, Jone Samuelsen og Børre Steenslid til å bli bedre.

Rösler har også fått kritikk for sin vingling - der han ikke har maktet å drille en fast formasjon. Tyskeren har testet ut blant annet 4-4-2, 4-3-2-1, 4-3-3, 4-1-2-1-2 – uten å lykkes.

Foran årets sesong skrev Rösler under på en ny treårskontrakt med Viking - noe lokalavisen Rogalands Avis beskrev som «sportsdirektørens største tabbe».

Hareide overtar?
Viking er det laget som har trukket færrest tilskuere på bortebane denne sesongen, og Röslers defensive organisering har fått skylden for at publikum svikter klubben – både på hjemmbane og bortebane.

Åge Hareide nevnes som den heteste kandidaten til å erstatte Rösler i Viking. Norges tidligere landslagssjef takket tidligere denne uken nei til å overta som hovedtrener i Helsingborg, er ledig på markedet, og ønsker seg tilbake til Norge.