bt
bt

Keane: - Vi skal styre kampen

Robbie Keane er ikke interessert i la Frankrike styre showet i Dublin.

Følg Irland - Frankrike direkte i livesenteret fra klokken 21.00

Se intervju med Keane og Trappatoni i videovinduet øverst i saken

Frankrike er favoritter i playoffen mot Irland. Første kamp spilles på Croke Park i Dublin lørdag.

Hjemmelaget har ikke tapt under landslagssjef Giovanni Trappatoni i kvalifiseringen, og italieneren har troen på at irene skaffer seg resultatet de trenger for å kvalifisere seg til VM i Sør-Afrika.

- Vi må yte litt ekstra
Franskmennene skuffet stort i EM i 2008, og sjef Raymond Domenech er under hardt press. Irene har allerede utpekt landslagssjefen som Frankrikes svakeste ledd.

- Vi må ha samme innstilling som i kvalifiseringen, og prestere på samme nivå. Men vi må også yte litt ekstra. Samtlige spillere må gi litt ekstra i minst 180 minutter, sier Trappatoni på en pressekonferanse.

Irlands stjernespiss Robbie Keane mener han og lagkameratene er proppet med selvtillit før møtet med stormakten.

- Vi vil vinne hver kamp vi spiller, det er det ingen tvil om. Vi skal ikke ligge bakpå og vente på at Frankrike skal diktere kampen. Jeg mener det er viktig at vi tar grep og spiller på samme måten som vi gjorde mot Italia. Ikke glem at vi gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, så det er ingen tvil om at vi har høy selvtillit.

Det blir tøft
Thierry Henry vet at Frankrike får det tøft i Dublin.

- Jeg aner ikke hva slags kamp det blir. Jeg vil egentlig ikke si så mye før kampen, kanskje jeg har mer å komme med før returmøtet på onsdag. Vi vil levere en god kamp, men vi er klar over at det blir tøft.

Begge lag stiller med nærmest skadefri tropp til den første kampen. Returen spilles på Stade de France i Paris kommende onsdag. Lagene møttes sist i kvalifiseringen til VM i 2006. Da endte det 0-0 i Paris, mens Henry sørget for 1-0-seier i Dublin. Irland har ikke kvalifisert seg til et mesterskap siden 2002.

Se intervju med Henry her

361266