Jose Mourinho  (Foto: Jae C. Hong/AP)
Jose Mourinho (Foto: Jae C. Hong/AP)

Mourinho vil tilbake til England

José Mourinho mener han er klar for sin neste fase i karrieren.

Inter-trener José Mourinho innrømmer at han vil tilbake til Premier League. Portugiseren som er inne i sin andre sesong i Inter hadde stor suksess som Chelsea-manager.

Han hentet hjem ligagullet to år på rad og vant blant annet FA-cupen. Nå skal «the special one» være klar for å flytte på seg igjen, og denne gangen for å bli værende lenge i en klubb. Det skal skje i England, ikke i Italia.

- Det er klart det er urealistisk å forestille seg å bli i en klubb så lenge som Sir Alex Ferguson, men jeg er klar for min neste fase i karrieren. Jeg vil jobbe med et annerledes perspektiv, sier han ifølge Sky Sports.

- Min rolle var å levere
Mourinho visste at han ikke fikk bli lenge i Chelsea.

- I Porto var målet å gjøre meg fortjent til å reise til utlandet, mens i Chelsea ville jeg skrive historie. Men jeg visste hele tiden at klubben ikke hadde kulturen for stabilitet. Jeg visste om personligheten til Roman Abramovich og folkene rundt ham. Jeg visste at jeg ikke kom til å bli der i ti år. Min rolle var å levere det han ville ha.

- Min fotball er engelsk fotball
I Inter ville han bevise at det går an å vinne selv om man ikke er fra Italia.

- Jeg kom til taktikkens moderland. Målet mitt var ikke bare å vinne i min tredje liga, men også å bevise at trenere fra utlandet kan vinne. Men tiden vil komme da jeg ønsker meg stabilitet. Jeg elsker Inter og jeg vil bygge fremtiden her, det er det jeg gjør akkurat nå. Men Italia er ikke landet for det, det er England. Min fotball er engelsk fotball.