Algerian (Foto: AP/AP)
Algerian (Foto: AP/AP)

Algeries landslag ble steinet

Spillerbussen til det algeriske fotballandslaget ble angrepet i Kairo.

Algeries fotballandslag møter Egypt til en viktig VM-kvalifiseringskamp lørdag. Det står mye på spill ettersom Egypt må vinne kampen for å kunne sikre seg VM-billett.

Det algeriske landslaget fikk ingen hjertelig velkomst da de den egypiske hovedstaden Kairo.

Ifølge fotballnettstedet goal.com ble spillerbussen angrepet av hissige egyptiske bråkmakere mens laget kjørte gjennom Kairos gater.

- Truffet av mursteiner
Spillerbussen skal ha blitt pepret med stein og tre Egyptiske spillere skal ha blitt skadet som følge av den stygge episoden.

Rafik Saifi, Rafik Halliche og Khaled Lemmouchia skal ha pådratt seg hodeskader.

- De gikk løs på vår landslagsbuss med store mursteiner. Noen spillere fikk sår i ansiktet og vinduene ble knust. Vi var livredde og var nødt til å søke tilflukt på gulvet i bussen, sier landslagsspilleren Antar Yahia ifølge goal.com.

Ifølge Algeries fotballforbund AHA vurderer nå landslaget å nekte å spille kampen ettersom de ikke føler sikkerhetstopplegget rundt kampen er hundre prosent.

Mulig hevneaksjon
Egyptisk presse hevdet først at historien var rent oppspinn. Senere bekreftet imidlertid en egyptisk talsperson hendelsen.

- Ja, det var en episode og noen av spillerne ble skadet, men skadene er ikke alvorlige. Media har blåst saken for mye opp, sa han ifølge goal.com.

Representanter fra det egyptiske fotballforbundet skal dessuten ha besøkt spillerhotellet for å be om forlatelse for det som skjedde.

Mange mistenker at angrepet mot spillerbussen var en hevneaksjon for konspirasjonsteoriene som går ut på at flere Egyptiske spillere ble forgiftet da lagene møttes sist gang.

Det er ventet at så mange som 5000 algeriske fans vil støtte laget fra tribunen i oppgjøret.

Se video av den dramatiske bussturen i videovinduet under (TV 2 Sporten tar ikke ansvaret for innholdet på eksterne nettsteder):Se video av spilleren Rafik Halliche som mottar behandling på spillerhotellet i videovinduet under: