Rösler  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Rösler (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Skeptisk til Röslers fremtid

Evalueringen av årets svake Viking-sesong er i full gang.

Stavanger (TV 2 Sporten): Det sier sportsredaktør Stig Nilssen i Stavanger Aftenblad.

Evalueringen av årets svake Viking-sesong er i full gang. Klubben har hentet inn en organisasjonspsykolog som gjør dybdeintervju med spillere og ledere i klubben. Stein Jåtten, som gjennomfører arbeidet, forventer å levere sin rapport til styret i neste uke.

Flere av spillerne og trenerne har allerede vært inne til samtaler. Viking har også hentet inn eksterne krefter som vurderer styrets arbeid, form og struktur.

Det ventes med spenning på utfallet av evalueringen.

- Langt unna klubbens mål
Sportsredaktør i Stavanger Aftenblad, Stig Nilssen, mener trenerens rolle kommer til å bli diskutert heftig.

- Viking må spørre seg selv om Rösler er rett mann. Han fremstår ikke som god til å fronte Viking i motgang, og når resultatene uteblir er fotballen nådeløs, sier Nilssen til TV 2 Sporten.

Sportsredaktøren er langt fra imponert over klubbens arbeid denne sesongen.

- Viking har blitt nummer ti. Det er langt unna klubbens uttalte mål om en plass blant de fire beste. Det vil ikke holde med et par nye spillere for å få opp entusiasmen foran neste sesong. Derfor må klubben kikke nøye på trenerrollen, fortsetter Nilssen.

- Ikke Röslers ansvar alene
Viking gikk til denne sesongen med et ungt mannskap.

- Uwe Rösler påpekte ofte troppens lave snittalder i media. Tror du dette var for å fjerne litt press på de unge spillerne?

- Jeg vet ikke, men uansett hjalp det svært lite. Den sportslige ledelsen valgte å sette sammen denne troppen, og må selv ta konsekvensene. Jeg må legge til at sesongens resultater langt fra er Röslers ansvar alene, men som trener er han sterkt medansvarlig for de svake resultatene.