Marat Safin (Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP)
Marat Safin (Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP)

Safin tok farvel

Tidligere verdensener Marat Safin tok farvel med topptennis da han tapte for Juan Martin del Potro i 2. runde i Paris Masters onsdag.

 Marat Safin (Foto: JACKY NAEGELEN/REUTERS)
Marat Safin (Foto: JACKY NAEGELEN/REUTERS)

- Det er et hardt liv. Man er stresset hele tiden, og det hater jeg. Hjernen får aldri hvile. Du kan være i topp ti på ATP-rankingen, og plutselig raser du til 150.-plass. Da er det vanskelig å klatre tilbake, sa russeren etter å ha tapt 4-6, 7-5, 4-6.

Han takker for seg som 65.-mann på rankinglista. I løpet av 12 år som toppspiller vant han to Grand Slam-titler og en Davis Cup-tittel.

- Mange tror at jeg ikke jobbet hardt med spillet mitt, men du kan spørre alle mine trenere. De vil si at jeg var helt motsatt av ryktet mitt, sa 29-årige Safin, som i manges øyne skuslet bort et enormt talent med festing utenfor banen og dårlig disiplin på den.

Safin vant sin første ATP-tittel (av 15) i 1999. Året etter vant han US Open ved å slå Pete Sampras i finalen. Han ble verdensener i november 2000. I 2005 vant han Australian Open.

Russeren har ofte lagd bølger med sin oppførsel og sine uttalelser, og denne uken var intet unntak. Han reagerte på Andre Agassis innrømmelse av narkotikabruk da han var aktiv med å oppfordre amerikaneren til å frasi seg titlene sine og betale tilbake premiepengene. (©NTB)