Runar Henriksen (Foto: Nesvold, Jon Olav/SCANPIX)
Runar Henriksen (Foto: Nesvold, Jon Olav/SCANPIX)

Underkjenner bystyrets vedtak om FFK-garanti

Fylkesmannen i Østfold godkjenner ikke bystyret i Fredrikstads vedtak om å stille garanti på 10 millioner kroner over Fredrikstad Fotballklubb.

Bystyret i Fredrikstad vedtok 8. oktober å stille simpel garanti begrenset oppad til 10 millioner kroner overfor Fredrikstad Fotballklubb som sikkerhet for kassekreditt i bank.

Men Fylkesmannen underkjenner vedtaket. «I henhold til kommuneloven kan det ikke stilles kausjon eller annen garanti knyttet til næringsvirksomhet som drives av andre enn kommunen selv», heter det i en pressemelding fra Fylkesmannen i Østfold.

Hva kan du? 10 kjappe om FFK

«Den økonomiske garantien kommunen har gitt i denne saken er knyttet til drift av en fotballklubb på elitenivå. Saken ble i henhold til kommunelovens §51 oversendt til Fylkesmannen i Østfold for godkjenning. Fylkesmannen har nå behandlet saken og kommet til at det ikke kan stilles kommunal garanti i dette tilfellet fordi virksomheten må anses som næringsvirksomhet i kommunelovens forstand», heter det videre.

Fredrikstad bystyre har anledning til å påklage Fylkesmannens avgjørelse til Kommunal- og regionaldepartementet innen seks uker.

Neste sesong spiller FFK i 1. divisjon. De rykket ned etter tap i kvalifiseringen mot Østfold-rival Sarpsborg.

(©NTB)