VIL TILBAKE: John Arne Riise vil tilbake til England. (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)
VIL TILBAKE: John Arne Riise vil tilbake til England. (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)

Riise vil tilbake til England

- Jeg hadde mine beste år i Liverpool, sier John Arne Riise. Nå har han skrevet bok om Liverpool - og ønsker seg tilbake til «balløya».

VIDEO: Se intervju med John Arne Riise i videovinduet øverst!

John Arne Riise glemmer aldri sine år i Liverpool. Venstrebacken spilte over 300 kamper i løpet av sine sju sesonger på Anfield.

Nå har han skrevet bok om Liverpool - med tittelen «Fortellingen om Liverpool».

- Liverpool er inne i en tung periode nå, og sliter litt spillemessig. Men de har en god tropp og en flink trener som kan snu dette!

- Jeg fikk forespørsel om å gjøre det. Det er en bok med mitt innblikk og innsyn og kommentarer om en del ting. Dette er en bok for barn og unge der jeg kommer med mitt innsyn, forteller John Arne Riise i onsdagens «God morgen Norge».

- Benitez snur det for Liverpool
Denne sesongen har imidlertid Liverpool slitt stort. Rafael Benitez’ menn er ute av ligacupen, nesten utslått av Mesterligaen og etter alt å dømme også ute av gullkampen i Premier League.

Riise tror imidlertid resultatene snart vil snu seg.

- Jeg følger fremdeles med på Liverpool, klart jeg gjør det. Men det er ikke bare resultatene folk skal se etter. Det er mange ting som ligger bak. Liverpool er inne i en tung periode nå, og sliter litt spillemessig. Men de har en god tropp og en flink trener som kan snu dette, mener han.

Han angrer ikke på at han forlot Liverpool til fordel for Roma sommeren 2008. Men han avviser at det mye omtalte selvmålet mot Chelsea i Mesterligaens semifinale var en årsak til exiten fra Anfield.

- Jeg angrer litt på hvordan det skjedde da jeg forlot klubben. Vi hadde hjemmekamp mot Chelsea, og ledet 1-0. Jeg kom på banen, etter å ha hatt en tung periode før det. Jeg følte det gikk bra, og så headet jeg ballen i eget mål. Akkurat der og da følte jeg verden raste sammen, minnes han.

Steven Gerrard, John Arne Riise  (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)
Steven Gerrard, John Arne Riise (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP)

Vil tilbake til England
- Men da jeg forlot Liverpool følte både klubb, trener og meg selv at tiden var inne til å gjøre noe nytt. Jeg manglet den tenningen jeg hadde da jeg signert for Liverpool, fortsetter Roma-proffen.

Venstrebacken med den fryktede skuddfoten hadde ikke et forhold til Liverpool før han signerte for klubben sommeren 2001.

- Før jeg kom hadde jeg ikke et forhold til et engelsk lag. Jeg var mest opptatt av å trene og spille selv. Å spille for Liverpool var aldr i tankene, innrømmer han.

Før han legger opp vil 29-åringen tilbake for å spille for en engelsk klubb.

- Ja. England er det største fotballandet. Jeg håper kanskje å gå tilbake til England etterpå, bekrefter Riise.

Liverpool (Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA)
Liverpool (Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA)

FÅ OVERSIKT: Her er spillene på minfotball

Hyller Aalesunds cuptriumf
Søndag vant Riises gamleklubb Aalesund cupfinalen for første gang i klubbens historie. Den kampen så Riise direkte på web-TV i Roma.

- Jeg måtte droppe ettermiddagssøvnen, selv om vi hadde kamp mot Inter senere på kvelden. Den kampen måtte jeg bare få med meg. Jeg synes det var helt fortjent at Aalesund vant. De feirer nok enda i Aalesund, smiler han.

PS: Inntektene fra boken «Fortellingen om Liverpool» har Riise bestemt seg for å gi til et veldedig formål.

- Right to play skal få inntektene, sier han.