STENGT: Verken Jordan Staal (t.v.) eller noen av de andre Pittsburgh Penguins spillerne klarte å få pucken forbi Tim Thomas. (Foto: Winslow Townson/AP)
STENGT: Verken Jordan Staal (t.v.) eller noen av de andre Pittsburgh Penguins spillerne klarte å få pucken forbi Tim Thomas. (Foto: Winslow Townson/AP)

Holdt nullen mot mesterne

Boston Bruins-målvakt Tim Thomas stoppet Sidney Crosby & co.

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 3-0:

Etter en heller svak start på sesongen, har Boston Bruins begynt å få sving på sakene.

Forsvaret, som var NHLs beste forrige sesong, er igjen tett og da kommer også seirene.

Målløse Crosby
Samtidig som Bruins-forsvaret har tettet huller, har NHLs kanskje største stjerne Sidney Crosby fullstendig mistet formen.

Før han skulle på isen mot Bruins' iskrigere, hadde Pittsburgh Penguins-kapteinen gått fire kamper uten å tegne seg for ett eneste målpoeng.

Og med Tim Thomas i storform, så ble rekken forlenget til fem.

- Det er bare en sånn ting hvor han er i en bølgedal akkurat nå. Det vil ikke vare lenge før han er ute av den. Jeg vet det. Han er en fantastisk spiller og når det først løsner for dem kan det løsne skikkelig og alt de tar bort i blir til mål, sier Bruins-veteranen Mark Recchi til ESPN.

For med Jevgenij Malkin, Kris Letang, Sergei Gontsjar og Tyler Kennedy ute med skader, blir det mye ansvar på Crosby.

- For å være ærlig så var det lettere fordi vi hadde ikke så mange andre å fokusere på. De er regjerende Stanley Cup-mester og når de har alle friske så har de mye å spille på. Det var lettere å fokusere på ham med alle de andre borte, sier Bruins-trener Claude Julien.

Assist nummer 900
Crosby kom bare til skudd to ganger i løpet av kampen. For andre kamp på rad gikk Penguins av isen uten å score.

For Thomas var det 14. gangen i karrieren han holdt nullen.

Matt Hunwick, Daniel Paille og Patrice Bergeron scoret målene for Bruins. Mens Recchi kunne feire sin 900. målgivende pasning i karrieren da han spilte frem Paille.

Han er nummer 18 på tidenes assistliga i NHL. Bare en assist bak Bryan Trottier. Men det er fortsatt 1063 opp til Wayne Gretzky på toppen.

Øvrige resultater:
Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 2-5
Montreal Canadiens - Calgary Flames 0-1
Ottawa Senators - Edmonton Oilers 4-3 (SO)
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 6-1
San Jose Sharks - Nashville Predators 4-3