SLAKTER LEDELSEN: FFK fansen har tidligere gitt utrykk for sin misnøye med ledelsen i klubben. Nå gjør de det igjen. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
SLAKTER LEDELSEN: FFK fansen har tidligere gitt utrykk for sin misnøye med ledelsen i klubben. Nå gjør de det igjen. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

- Skremmende ledelse

Fredrikstad-fansen er nærmest i sjokk etter avsløringene om fyll og slagsmål blant spillerne.

Det er midtstopper Raio Piiroja som i tirsdagens VG forteller om den manglende disiplinen i Fredrikstad.

LES: Fyll og slagsmål i Fredrikstad

På treningsleirene på La Manga og i Portugal skal det ha vært både fyll og slåssing innad i spillergruppen.

At ledelsen ikke tør å gå ut å kommentere det spillerne sier, viser bare hvor svake de er!

- De sloss nesten som Tyson og Holyfield. Forhold mellom spillere ble ødelagt. Miljøet var dårlig før sesongen startet. Det var trist å se på. Og det kjennes trist nå etter seks fantastiske år i Fredrikstad, fortalte stopperen.

- Fikk bekreftet ryktene
For flere Fredrikstad-supportere kommer opplysningene trolig som et sjokk.

Men talsmann for FFKs offisielle supporterklubb Plankehaugen, Jaran Berg, kom opplysningene ikke som en stor overraskelse.

- Vi hørte rykter om det allerede før sesongen. Men ingen ville bekrefte hva som var sikkert. Vi ville ikke helt tro på at det stemte, men nå har vi altså fått bekreftet ryktene, sier Berg til TV 2 Sporten, og slår fast:

- Det er fryktelig synd at sesongen skulle starte sånn. Vi jo at det mer eller mindre har vært bråk innad i FFK gjennom hele sesongen, sier han.

Test deg selv - ti kjappe om FFK

- Skremmende ledelse
Supporterlederen gir spillerne mesteparten av skylden for den manglende disiplinen.

Berg mener imidlertid at ledelsen har vært alt for passive med tanke på å rydde opp i bråket.

- Så vidt jeg husker så reiste direktør Runar Henriksen til Portugal for å rydde opp i bråket. Men det ble tydeligvis ikke gjort. Spillerne har jo skylden i oppførsel, men ledelsen måtte her ryddet opp med en gang. Det er skremmende å se at ledelsen har feiet dette bråket under dyna, og ikke ordnet opp, slår Berg fast.

Berg håper nå at de nye avsløringene fører til en skikkelig skittentøyvask i Fredrikstad – gjerne offentlig.

- De må nå ryddes opp her hele veien fra topp til bunn. De må begynne med ledelsen og jobbe seg nedover. Det er viktig å bli kvitt alt dritten når vi nå skal opp igjen til Tippeligaen, mener han.

Runar Henriksen (Foto: Nesvold, Jon Olav/SCANPIX)
Runar Henriksen (Foto: Nesvold, Jon Olav/SCANPIX)

MINFOTBALL: Meld deg inn på 1-2-3, gratis!

- Sier bare hvor svake de er
I etterkant av nederlaget i kvalikkkampen mot Sarpsborg 08, som førte til at FFK rykket ned til Adeccoligaen, har flere spillere uttalt seg kritisk om tilstandene i klubben.

Men ledelsen har forholdt seg tause om bråket. Jaran Berg mener det sier det meste.

- At ledelsen ikke tør å gå ut å kommentere det spillerne sier, viser bare hvor svake de er, mener Plankehaugens talsmann.