Berlusconi
Berlusconi

Berlusconi sovnet da Medvedev holdt tale

Ikke alle synes det var like spennende under talen til Russlands president Dmitrij Medvedev da Berlinmurens fall ble markert.

Midt i bildet kan du se ham, Italias statsminister Silivo Berlusconi (73), med lukkede øyne.

Glippet med øynene

Det var under talen til Russlands president Dmitrij Medvedev at kameraet sveipet over publikum, og fanget dette bildet av Berlusconi. Den skandaleombruste presidenten ser ut til å ha sovnet, og er i hvert fall ikke spesielt interessert i Sarkozys tale om Berlinmurens fall.

– Jeg er glad for å delta i feiringen av en fri og udelt by. I dag har vi en ny form for åpent samarbeid, vi har kommet videre fra våre vanskeligheter og samtidig husker vi de viktige begivenhetene for 20 år siden da muren, som hadde delt familier og venner, falt, sa Medvedev, uten at det vekket Berlusconis interesse.

LES OGSÅ: 20 år siden Berlinmurens fall
Thatcher var skeptisk til samlet Tyskland

Talemaraton

Den russiske presidenten fortsatte å snakke om viktigheten av et gjenforent Tyskland og hvilke betydninger det hadde hatt for både hjemlandet hans og resten av verden.

– Murens fall kom ikke ut av det blå, men var forberedt av reformer i Sovjetunionen og andre land. Murens fall hadde stor betydning for Europas framgang og et vendepunkt for verdens skjebne. De siste 20 årene har vært spesielle for Russland. Nye partnerskap er blitt dannet, nå tør vi å se tilbake på fortiden og igjen danne vennskap. Det er viktig for verden, som nå skal møte store utfordringer og stå forent mot terrorisme og kriminalitet, avsluttet Medvedev, før han overlot talerstolen til den britiske statsministeren Gordon Brown.

Flere statsledere holdt taler under feiringen i Tyskland, deriblant Frankrikes president Nicolas Sarkozy og USAs utenriksminister Hillary Clinton. Om den italienske statsministeren klarte å holde øynene åpen i det videre talemaratonet er uvisst.