Steven Gerrard  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Steven Gerrard (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Gerrard aktuell mot Birmingham

Selv om både Fernando Torres og Steven Gerrard sliter med skader, vurderer Rafa Benitez å bruke dem i kveldens kamp.

Følg Liverpool - Birmingham i vårt livesenter kl. 21.00

– Gerrard har mistet en del av sin fysiske form og vi vil vurdere om han kan spille mot Birmingham eller om han starter på benken. Men vi vet at han ikke er 100 prosent, og muligens blir han ikke spilleklar, sier Liverpool-manageren til skysports.com.

Steven Gerrard har kun spilt 25 minutter av de siste fem kampene, som bortsett fra triumfen mot erkerival Manchester United har vært en stor sportslig nedtur for de røde.

Rafael Benitez  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Rafael Benitez (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Kampen om ligagullet synes tapt, og det må et lite mirakel til for at Liverpool tar seg videre i Champions League.

Derfor er Benitez svært interessert i å få sine to ess i spill så raskt som mulig.

– Vi får se
Det er fortsatt uklart om Gerrard må under kniven for å få bukt med lyskeskaden, men kapteinen skal være klar til å gjøre en innsats for sin hardt pressete sjef.

– Når en spiller ikke har trent med laget i 15 dager kan han ikke være 100 prosent i form. Er han tilgjengelig? Vi får se, sier en hemmelighetsfull Benitez.

Manageren er også klar til å kaste Fernando Torres inn mot Birmingham, til tross for at spanjolen sliter med et lyskeproblem han også.

Fernando Torres  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Fernando Torres (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

– Fernando i bedre form
Benitez understreker at stjernespissen er i bedre form enn han har vært de siste ukene, og hevder det vil være en kalkulert risiko å bruke ham mot Birmingham.

– Han føler seg bedre enn han var, og kan spille uten smerter. Om vi bestemmer oss for å bruke ham er det fordi det vil bra for laget og ikke lager problemer for spilleren. Vi vet med 100 prosents sikkerhet at det ikke er noe problem.