Jørn Hagen (Foto: Privat/)
Jørn Hagen (Foto: Privat/)

Fryktet konkursen - drømmen glapp

Han kunne spilt om Tippeliga-plass med Sarpsborg 08. I stedet er han klubbløs.

I sommer var Sarpsborg 08 så nær konkurs som det omtrent er mulig å komme. Klubben kuttet der de kunne, og Jørn Hagen valgte frivillig å avslutte kontrakten med østfoldingene.

- Slik som situasjonen var da gjorde jeg det rette. Jeg har ikke angret på det etterpå, selv om jeg selvfølgelig ikke ønsket å dra hjem, sier Hagen til TV 2 Sporten.

- Litt kjipt
26-åringen spilte fast for Sarpsborg og fikk 13 kamper før han forlot klubben i sommer. Nå ser han klubben spille om Tippeliga-plass.

- Jeg har jo alltid hatt lyst og drømt om å spille i Tippeligaen. Det er litt kjipt, men kanskje de ringer om de rykker opp, sier Hagen.

- Selvføgelig skulle jeg ønske at jeg var med på det, men om jeg fortsatt hadde spilt der hadde de kanskje endt midt på tabellen, spøker venstrebacken.

Skjønner prestisjen
Han fikk ikke med seg kampen mot Fredrikstad, men fulgte utviklingen av kampen på mobilen.

- Klart det kriblet da jeg så at de skulle møte Fredrikstad. Jeg sendte noen tekstmeldinger og pratet med noen av spillerne etter kampen. Det er ufattelig gøy, for jeg merket da jeg var der hvor sterk rivaliseringen mellom de to byene og klubbene er, sier Hagen som har spilt tradisjonsrike lokaloppgjør med Bryne.

- At Sarpsborg slår Fredrikstad er større enn at Bryne slår Viking. Tradisjonene og rivaliseringen går så langt tilbake, mener Hagen.

Tror på Sarpsborg
Han har troen på at sarpingene også tar seg av Kongsvinger.

- Jeg så seriekampen på Gjemselund og 3-0 (til KIL) gir ikke et riktig inntrykk av kampen. Jeg tror Sarpsborg vil herje med Kongsvinger over to kamper, sier Hagen.

Usikker fremtid
Etter returen fra Østfold til Rogaland gikk han tilbake til gamleklubben Sandnes-Ulf og var med å rykke opp fra 2. divisjon til Adeccoligaen.

Til neste år er han imidlertid kontraktsløs.

- Siden du var grei sommer og gikk med på å avslutte kontrakten, synes du Sarpsborg skylder deg en tjeneste om de rykker opp?

- Hehe, nei, jeg føler ikke at de skylder meg noe. Dersom de var fornøyde med meg da jeg var der, så synes jeg de bør ta kontakt. Jeg vil i hvert fall lytte om de gjør det, sier Hagen.