Utvisningene felte Norge

Norge tapte finalen i ishockeyturneringen i Hviterussland mot vertsnasjonen. To av baklengsmålene i 2-3-tapet kom i undertall.

Patrick Thoresen
Per Åge Skrøde  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Patrick Thoresen Per Åge Skrøde (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Etter overbevisende spill i de to første kampene (4-1, 6-3), ble det bråstopp mot Hviterussland da det sto om seieren i turneringen.

Norge tok ledelsen ved Patrick Thoresen etter 13 minutter, men vertsnasjonen slo tilbake slik at det sto 1-1 etter 20 minutter. Martin Røymarks 2-2-scoring midt i sluttperioden så ut til å ta kampen til spilleforlengelse. Men to sekunder før Alexander Bonsaksens utvisning var over, satte Andrej Stas inn det avgjørende målet bak Pål Grotnes, et drøyt minutt før slutt.

Norge tok ut keeperen og spilte seks mot fire det siste minuttet da Hviterussland pådro seg en tominutter, men maktet ikke å utligne.

Dermed ble det annenplass for Norge i turneringen. Danmark endte sist av de seks lagene. (©NTB)