David Haye (Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS)
David Haye (Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS)

Nå vil Haye møte Klitsjko-brødrene

- Alle som har et belte er i mitt sikte nå, sier David Haye etter å ha slått Nikolaj Valujev.

Haye kom seirende ut av en jevn kamp mot den russiske kjempen og WBA-mesterbeltet fra Valujev. Det er første gang en brite er tungvektsmester siden Lennox Lewis for seks år siden.

Se Haye ryste Valujev i videovinduet øverst i saken

Første utfordrer for Haye blir tidligere mester John Ruiz, men Haye har andre skalper i siktet. Klitsjko-brødrene Wladimir og Vitali er i besittelse av tre belter.

- Jeg tror ikke Ruiz- kampen vil bli den mest underholdende. Han har vunnet tittelen tidligere og man kan ikke si at han er en dårlig bokser, men jeg vil være altfor rask. Jeg kommer til å slå ham knockout, sa Haye ifølge Skysports.

- Hvem som helst som har et belte er i mitt sikte nå. Definitivt Klitsjko-brødrene. De forsøkte å låse meg i en vanvittig kontrakt, men nå kan jeg bokse hvem jeg vil, sa den ferske mesteren.

Haye og Klitsjko-brødrene er langt fra bestevenner. Etter at Haye hadde en t-skjorte som viste hodet til Wladimir skilt fra kroppen, har brødrene sverget på at de aldri vil bokse mot briten. Men nå som Haye har WBA-beltet kan saken stille seg annerledes. Han vil gjøre som Lewis og forene hele tungvektsklassen.

- Jeg tror jeg kan renske opp klassen og dette er bare begynnelsen, slår Haye fast.

I kampen mot Valujev mener Haye at han vant på fart og styrke.

- Nøkkelen var fart. Folk skjønner ikke at jeg er veldig rask og jeg har harde slag. Det var farten og slagkraften min som avgjorde.