Linn Sulland  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Linn Sulland (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Sulland frykter VM ryker

Linn Jørum Sulland blir ikke kvitt balanseproblemene og frykter at VM kan ryke.

- I begynnelsen tenkte jeg veldig mye på å bli klar til VM, men når det går så lang tid har man bare lyst å komme i gang med trening igjen. Klarer jeg å nå VM er det topp, men det er ikke det viktigste nå. Jeg må bli frisk, sier Sulland.

I flere uker har 25-åringen slitt med for mye væske i balanseorganet.

- Jeg blir så svimmel at jeg ofte bare må sette meg ned - da er det ikke lett å være i fysisk aktivitet. Det er fryktelig ekkelt å ikke vite når du blir svimmel, om du blir svimmel og hva du kan gjøre og ikke gjøre. Det har blitt mye tid i sofaen, sier hun.

Siden en slik sykdom går over av seg selv, håpet Larvik-spilleren lenge at hun skulle være kvitt problemene før VM-oppladningen. Men nå er det bare én uke igjen til landslagets Møbelringen Cup-samling og Sulland er fortsatt ikke i full trening.

Landslagsassistent Mia Högdahl bekrefter overfor TV 2 Sporten at det blir meget vanskelig for Sulland å bli tatt med i VM-troppen hvis hun ikke deltar i Møbelringen.

- Jeg føler meg bedre enn på lenge og har begynt å trene litt med ball. Jeg hadde ikke vært i form for Møbelringen i dag, så det er mye som skal skje på en uke. Men det kan jo skje, hvis jeg får trent godt, sier Sulland, som innrømmer at det ville vært en enorm skuffelse om hun ikke når VM.

- Med tanke på VM-forhåpningene jeg hadde før sykdommen, så ville det vært en enorm skuffelse. Men hvis jeg ikke er ”100 prosent”, har jeg ingenting å gjøre i et VM. Jeg må være i toppform før mesterskapet, sier hun.