Håvard Bøkko (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Håvard Bøkko (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Kramer ble for sterk i sesongåpningen

Sven Kramer ble igjen for sterk for Håvard Bøkko da verdenscupsesongen på skøyter ble innledet i Berlin. Nederlenderen vant 5000-meteren foran sin norske rival.

Bøkko leverte en sterk sesongåpning og gikk distansen på 6.17,17 minutter. Den tiden var det bare Sven Kramer som klarte å matche. Og det med glans. Kramer vant med 6.14,69.

Dermed endte det med nederlandsk seier i den første av mange dueller mellom de to skøytestjernene i årets sesong. De to erkerivalene ventes å dominere også i år.

Bøkkos åpnet kontrollert med rundetider rundt 29,5 sekunder. De fire siste rundene gikk han på 30,3 sekunder, men ellers var 30 blank det dårligste.

– Det var et solid løp av Håvard, men han har litt mer å gå på, sa landslagstrener Peter Mueller til NTB.

Kramers løp var enda sterkere. Han gikk 1,05 sekunder raskere enn det han sesongåpnet med samme sted i fjor. Bøkko gikk årets sesongåpning 2,46 sekunder raskere enn i fjor.

I fjor vant Kramer samtlige 5000-metere i verdenscupen.

– Håvard leverte et flatt løp, med jevne rundetider. Det er veldig bra til å være det første løpet i sesongen. Dette kan vi bygge videre på, sa Mueller.

Øystein Grødum endte på 16.-plass i verdenscupåpningen med tiden 6.33,03. Fredrik van der Horst innledet med en 19.-plass og tiden 6.35,46. (©NTB)