Karen Espelund (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Karen Espelund (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Espelund fikk hederspris av Kåfjord

Karen Espelund ble hedret med Kniksens hederspris.

- Det var en stor overraskelse, det hadde jeg ikke ventet. Det er fantastisk hyggelig at man har fått lov til å være med å bidra i norsk fotball gjennom mange år, men hele norsk fotball fortjener en slik pris. Mange av de som har fått prisen før meg er markerte personligheter i norsk fotball. Så i så måte er det fantastisk hyggelig å få være en del av prismottakerne, sier hun til TV 2 Sporten.

Les også: Her er årets gullballvinnere
Les også: Mads Hansen scoret årets mål

Fikk prisen av Kåfjord
Prisen fikk hun av Sondre Kåfjord, som også satt i Kniksen-juryen. Tidligere i sommer var de to langt fra bestevenner, da Espelund til slutt trakk etter press fra forbundsstyret.

- Er det spesielt å motta prisen av Sondre Kåfjord?

- Nei, Sondre og jeg har et greit forhold, Selv om vi kan ha vært uenig om ting, har vi definitivt lagt det bak oss. Både norsk fotball og vi skal se fremover, sier hun.

- Fortjente prisen
- Karen fortjente prisen og jeg hadde ingen problemer med å gi henne den. Hun var en helt suveren kandidat. Det var en veldig fortjent pris. Hun har stått på for norsk fotball i 25 år. Hun har hatt de fleste postene man kan ha i fotballen, sier Sondre Kåfjord.

Espelund har lyst å fortsette med fotball i fremtiden.

- Du skal ikke se bort fra at jeg finner meg i en rolle i et jente- eller guttelag igjen. Så det er ikke sikkert at fotballen er helt tapt. Jeg er fantastisk interessert i fotball, men i fremtiden vil jeg ha en helt annen rolle. Å jobbe med unger, for eksempel, er en veldig viktig del av norsk fotball.