Tor Kristian Karlsen (Foto: Bohlin, Göran/VG)
Tor Kristian Karlsen (Foto: Bohlin, Göran/VG)

Karlsen tror FFK vil mobilisere

Klubbens tidligere sportsdirektør tror det vil mobiliseres igjen i Fredrikstad når man kommer over nedrykkssjokket.

Fredrikstad - Sarpsborg 08 0-2

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter

For ett år siden vant Fredrikstad sølv i Tippeligaen. Så begynte bråket og den sportslige nedturen.

Talentspeider Tor-Kristian Karlsen ble ansatt som sportsdirektør, men forlot kort tid senere klubben etter å ha tapt en intern maktkamp mot daværende trener Anders Grönhagen.

Grönhagen ble så sykmeldt i sesonginnledningen, og 2009 har etterhvert blitt et marerittår for Fredrikstad. Fredag toppet deg seg da FFK tapte mot Sarpsborg 08 i kvalifiserening til Tippeligaen.

Det er leit for supporterne og de bra menneskene i klubben

Neste sesong spiller Fredrikstad i Adeccoligaen.

Les også: Nordlie: - Vi var ikke dyktige nok
Les også: Fredrikstad rykket ned til Adeccoligaen

- Leit for supporterne
TV 2 Sporten ringte tidligere sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen og stilte spørsmålet mange helt sikkert lurer på akkurat nå: Hvordan er det mulig?

- Jeg har ikke lyst til å si så mye. Det er leit for supporterne og de bra menneskene i klubben, men jeg har ikke fulgt nok med til å gi en grundig analyse, sier Karlsen til TV 2 Sporten.

- Det er aldri bra å rykke ned, særlig i disse tider. Nå må man i første omgang forsøke å skaffe en oversikt over hva det betyr i forhold til inntekter, og hvilken grad av satsning man skal gjøre neste år, sier Karlsen.

Anbefaler nedrykksklausuler
Han mener norske klubber er dårlig økonomisk forberedt på nedrykk, og mener Tippeliga-lagene må ta i bruk nedrykksklausuler i spillerkontraktene.

- Jeg har ikke hørt at det blir brukt nedrykksklausuler i kontraktene i Tippeligaen, så det burde blitt vurdert, sier Karlsen og påpeker at det er særdeles vanskelig å bli kvitt spillere med lukrative kontrakter i det økonomiske klimaet som er i norsk fotball per i dag.

...man kan ikke forvente seg fulle hus mot Ranheim og Alta

- I Tyskland er det standard, og det står det i kontraktene at de kan vente seg lønnsreduksjon på opptil 30-40 prosent. Det er lurt, for det kan skje de fleste, påpeker Karlsen.

- Vil mobilisere igjen
Han tror imidlertid at det snart vil mobiliseres igjen i Fredrikstad.

- Når de kommer seg over nedrykkssjokket tror jeg man mobiliserer igjen i Fredrikstad, men man kan ikke forvente seg fulle hus mot Ranheim og Alta, med all respekt. Men i Fredrikstad kan man skape liv og røre også i motgangstider, også får man jo derbykamper mot Moss og Sarpsborg dersom de ikke de rykker opp, sier Karlsen.

- Om man skrur tiden ett år tilbake og du hadde vunnet den interne maktkampen i klubben. Hadde Fredrikstad da vært i denne situasjonen?

- Det er umulig å spekulere i nå. Det er vann under broa og jeg ønsker dem lykke til, sier Karlsen diplomatisk.

Se kampreferat her:

359234