Paul Glomsaker (Foto: Mortensen, Terje/VG)
Paul Glomsaker (Foto: Mortensen, Terje/VG)
Sondre Kåfjord og Sondre Kåfjord. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Sondre Kåfjord og Sondre Kåfjord. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Glomsaker blir Espelunds etterfølger

Norges Fotballforbund (NFF) har omsider funnet Karen Espelunds erstatter.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Generalsekretær Karen Espelund trakk seg fra stillingen tidligere i høst på grunn interne stridigheter i forbundet.

LES OGSÅ: Vil vrake hele NFF-styret etter Espelund-episoden

NFF er en dynamisk organisasjon og en viktig samfunnsaktør!

Erik Loe har vært vikar for Espelund den siste tiden, men han har gjort det klart at det er uaktuelt å takke ja til stillingen permanent.

Nå har Norges Fotballforbund (NFF) omsider funnet Espelunds erstatter - etter blant annet å ha utlyst stillingen eksernt i landets aviser. Valget falt på Paul Glomsaker.

- Dette er en stor dag for oss. Vi har fått mange ansettelser på plass. Vi fikk en ny toppfotballsjef på plass, og har fått ansatt en landslagsledelse. Nå har vi fått en fantastisk løsning på plass med en ny generalsekretær, sier Sondre Kåfjord på fredagens pressekonferanse.

Stor pågang
Kåfjord forteller at rundt 40 søkere ønsket jobben som generalsekretær, som er NFFs øverste administrative sjef.

- Vi hadde en utlysning med søknadsfrist 5. oktober. Vi hadde mange gode kandidater, og vi er godt fornøyd med at Paul nå skal begynne i stillingen, sier Kåfjord, og fortsetter:

- Glomsaker har lang og bred erfaring fra idretten og forvaltningen. Vi har gjennomført en grundig og god prosess med mange kandidater, og Glomsaker har kvalifikasjonene som vi er ute etter for å lede arbeidet med å utvikle norsk fotball videre, mener fotballpresidenten.

Paul Glomsaker (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)
Paul Glomsaker (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)

Takker for tilliten
Paul Glomsaker kommer fra jobben som ekspedisjonssjef i Kultur- og kirkedepartementet.

- Jeg takker for tilliten som NFF har vist meg. NFF er en dynamisk organisasjon og en viktig samfunnsaktør. Jeg kommer fra jobb i departamentet og har bred erfaring fra norsk idrett, sier han, og ramser opp:

- Jeg har gått på idrettshøgskolen, og har en fortid som både trener og spiller. Jeg har vært aktiv trener frem til i dag.

Jobbet i Forsvaret
Glomsaker har de siste ni årene vært ekspedisjonssjef i Idrettsavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet.

Av utdanning har han Luftkrigsskolen, Stabsskolen og Nato Defense College. I tillegg har han hovedfag i statsvitenskap og mellomfag fra Norges Idrettshøyskole, samt at han har tatt trenerutdanning i regi av Norges Fotallforbund.

- Jeg vil ikke komme med en programerklæring før jeg har startet i jobben. Men jeg ser frem til å bidra sammen med mange dyktige medarbeidere i denne organisasjonen, sier han.

Se TV 2 Sportens reportasjer om bråket i NFF:

328654

355824