TAPTE: Bjarte Baasland har tapt mellom 60 og 70 millioner kroner etter gambling på nettspill. Nå er han dømt til fengsel i fire år. (Foto: ROLF AAGAARD / SCANPIX)
TAPTE: Bjarte Baasland har tapt mellom 60 og 70 millioner kroner etter gambling på nettspill. Nå er han dømt til fengsel i fire år. (Foto: ROLF AAGAARD / SCANPIX)

I kveld snakker storsvindleren ut

Bjarte Baasland forteller om sitt ville liv på «Skavlan» i kveld.

Bedrageridømte Bjarte Baasland snakker i kveld ut i programmet «Skavlan».

Dømt

Bjarte Baasland er dømt til fire års fengsel for bedrageri etter å ha spilt bort 55 millioner kroner som han hadde lånt og ikke kunnet betale tilbake.

På spørsmål fra programleder Fredrik Skavlan om hvordan det er å skulle snakke om dette for første gang, sier Baasland ifølge nrk.no :

- Det er spesielt fordi det er en historie som inkluderer handlinger jeg angrer veldig på og som gjerne skulle vært ugjort. Den inkluderer også familie og venner.

Baasland har erkjent skyld i saken, men har likevel anket dommen på fire år. Også hans mor Bodhild Baasland er siktet for grovt bedrageri av 5,5 millioner kroner. Hun skal ha lånt store summer av venner, som hun ga videre til sønnen.

Svindlet familien

Baasland forklarer at de de 55 millioner kronene kom til veie ved å spørre foreldrene. Han sier at de hadde hjulpet ham for å komme videre i yrkeskarrieren, ifølge nrk.no .

- Jeg sa til min mor at jeg hadde fått en del problemer og trengte økonomisk hjelp. Hun valgte å gi meg noen lån i starten, og det ble dessverre enda mer. I starten var det hennes egne midler. Men etter hvert spurte hun sine venner, sier Baasland til «Skavlan».

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdag klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld