NORSK SUKSESS: Her opptrer Thomas Dybdahl på Roskilde Festivalen i 2004.
NORSK SUKSESS: Her opptrer Thomas Dybdahl på Roskilde Festivalen i 2004.

Er dette Norges fem beste plater?

Wascheras musikkanmelder gir deg sine favoritter fra de siste 15 årene. Sjekk om du er enig!

Det er omtrent en umulig oppgave å velge ut fem norske favorittskiver. Den norske rockescenen har avlet mange spennende band så her er det litt for mange bra utgivelser å velge mellom.

Les også: Er dette verdens verste bandnavn?

Jeg har kranglet mye med meg selv de siste dagene og har etter mye frem og tilbake landet på fem personlige favoritter som du finner nedenfor.

Er du uenig? Kommenter nederst i saken!

Blissard, Motorpsycho:

Motorpsycho ble startet i 1989 og skiva Blissard er bandets femte studioalbum. Plata kom ut i 1996 og fikk samme året Spellemannsprisen i klassen rock.

Her er låta The Nerve Tattoo fra skiva Blissard:

Mountains of time, Savoy:

Savoy ble dannet i 1994 og skiva Mountains of time kom ut i 1999. Savoy ble dannet av A-ha legenden Paul Waaktaar-Savoy og hans kone Lauren Waaktaar-Savoy. Savoy har gitt ut totalt fem album og fikk Spellemannprisen i 1999, i klassen popgruppe, for Mountains Of Time og Spellemannprisen i 2001, i klassen popgruppe, for Reasons to Stay Indoors.

Se et intervju på youtube.com med Paul Waaktaar- Savoy og kona under innspillingen av deres fjerde album:

Ompa til du dør, Kaizers Orchestra:

Kaizers Orchestra startet i Bergen i 2000 men forbindes også med Bryne og Jæren hvor grunnleggerne kommer fra. Bandet har gitt ut fem studioalbum, vunnet to Spellemannpriser og en Alarmpris. Ompa til du dør, deres debutalbum, kom ut i 2001.

Sjekk ut låta Kontroll på kontinentet fra plata Ompa til du dør her:

...That great october sound, Thomas Dybdahl:

Thomas Dybdahl er en norsk sanger, gitarist og låtskriver. Han har gitt ut fire solo-plater og er også vokalist i gruppen The National Bank.

Dybdahl var gitarist i acid-jazz Stavanger-bandet Quadraphonics men satset etterhvert på en solokarriere. Han fikk mye oppmerksomhet for sin singledebut Bird i 2000. Året etter ga Dybdahl ut sin første album, ...That Great October Sound.

Sjekk ut låta Love's lost fra albumet ...That great october sound:

Serena Maneesh, Serena Maneesh:

Serena Maneesh er et alternativt støyrockband med base i Oslo. Bandets frontmann er Emil Nikolaisen. Den kritikerroste selvtitulerte debutplaten ble gitt ut på det norske plateselskapet Honeymilk høsten 2005. Ny plate gis ut i mars 2010 på den anerkjente britiske indielabelen 4AD.

Sjekk ut låta Drain Cosmetics fra albumet Serena Maneesh:

Finn flere saker på waschera.no