Kenneth Dokken (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Kenneth Dokken (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Dokken hadde håpet på kortere straff

Men Odd-spilleren aksepterer straffen fra NFF.

Siden 25.september har Kennth Dokken ventet på hvilken straff han skulle få etter nedsparkingen av Johan Arneng. I dag kom dommen.

LES OGSÅ: Dokken fikk sju kamper

- Jeg er glad for at jeg nå kan legge denne saken bak meg. Jeg hadde håpet på en kortere straff slik at jeg slapp å sone neste sesong, men jeg aksepterer den straffen jeg har fått og kommer ikke til å anke, sier Dokken til TV2 Sporten.

Full motivasjon
For Odd-spilleren betyr dommen at han nå slipper å vente til 5. mai med å spille kamp igjen slik innstillingen fra NFF hadde medført.

Han fikk sju kampers utestengelse, og har allerede sonet fem av dem. Dermed går han glipp av kun de to første serierundene neste sesong.

- Nå kan jeg gå inn i sesongoppkjøringen med full motivasjon. Det hadde vært tøffere å begynne med trening igjen i januar og vite at jeg ikke fikk spille kamp før i mai måned.

- Hvordan har de tiden etter kampen mot Aalesund vært?

De to første dagene var det verste. Etter hvert har det gått bedre selv om dette har vært en sak som har hatt mye oppmerksomhet. Men jeg har fått mye støtte, spesielt fra dem som kjenner meg best. Én idiotisk handling gjør deg ikke til en idiot, sier Dokken.

Kontaktet advokat
Odd engasjerte advokat etter at NFF suspenderte Dokken. Det har vist seg å være et vellykket trekk med tanke på straffeutmålingen fra Doms- og sanksjonsutvalget.

- Straffen er nesten halvvert selv om vi synes den er streng. Det viktigste for oss nå var å ta hensyn til Kennths ønske om legge saken bak seg, sier Administrerende direktør i Odd Grenland Hans Erik Utne.

Se episoden som ga Dokken sju kampers utestengelse her:

353631