– Oppførte seg merkelig i dusjene

Det første vitnet i lommemannsaken fortalte torsdag at han reagerte på gjentatt rar oppførsel fra den tiltalte 57-åringen i to ulike svømmehaller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 51 år gamle firebarnsfaren meldte i 1999 fra om en mann som hadde oppført seg merkelig i to forskjellige dusjanlegg.

– Jeg så en rar og merkverdig oppførsel inne i dusjen, men straffbart er det vel ikke. Det jeg vil si er at han vasket seg på en utfordrende måte, sa mannen som arbeider som lærer i grunnskolen.

Da han noen måneder senere hørte om at det skulle ha blitt begått et overgrep mot en sju år gammel gutt på Sotra i september det året, meldte han ifra til lensmannen på Askøy om hva han hadde opplevd i svømmehallen før sommeren. Han ble avhørt, men hørte aldri noe mer.

I Follo tingrett torsdag fortalte mannen at han hadde sett den tiltalte bergenseren i alt seks ganger i forbindelse med at han hver fredag tok med barna på svømming i Askøyhallen eller i Radøyhallen, begge utenfor Bergen. Hver gang møtte han den tiltalte 57-åringen alene inne i dusjen eller i badstuen.

Familiefaren reagerte på måten mannen oppførte seg på.

– Første gangen jeg så ham var det så vidt jeg husker bare jeg og han som var voksne der. I motsetning til de fleste andre som vasket seg, sto han vendt ut mot de andre dusjene. Det var nesten litt show-off for de andre som var der. Og på den tiden av dagen var det mest barn der, sa mannen i retten. (©NTB)