Mann siktet for voldtekt, hallikvirksomhet og menneskehandel

En mann i 20-årene er av Troms politidistrikt siktet for voldtekt, hallikvirksomhet og menneskehandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har siden etterforskningen startet i august sittet varetektsfengslet. Torsdag begjærte politiet ham varetektsfengslet i ytterligere åtte uker.

Saken startet med at politiet mistenkte at han hadde opptrådt som hallik for en 18 år gammel kvinne og at han hadde forgrepet seg på henne. Fra før er mannen domfelt for å ha hatt samleie med en tolv år gammel jente.

Politiet begynte å undersøke om flere ofre kunne ha blitt utsatt for overgrep, og om flere gjerningsmenn kunne ha vært involvert. Kripos har bistått Troms politidistrikt i saken. Over 100 vitner er blitt avhørt.

Til nå er mannen siktet for voldtekt, hallikvirksomhet og menneskehandel. Tre kvinner er fornærmet i saken. De er i dag i alderen 18-20 år.

Etterforskningen har medført at en annen mann i slutten av 20-årene er siktet for medvirkning til voldtekt.

– Politiets etterforskning går nå inn i en avsluttende fase, og antas å være ferdig omkring månedsskiftet november-desember. Påtalemyndigheten skal så vurdere hvorvidt det foreligger grunnlag for å tiltale siktede for de ovennevnte forhold, og den endelige påtalekompetansen ligger på bakgrunn av strafferammen på 21 års fengsel hos Riksadvokaten, opplyser politiadvokat Morten Hermansen i Troms politidistrikt.

Hovedforhandling i saken er forhåndsberammet i Nord-Troms tingrett til uke fem, seks og sju neste år. (©NTB)