RØD DOKKEN (Foto: tv 2/)
RØD DOKKEN (Foto: tv 2/)

Dokken fikk sju kamper

Kenneth Dokken går kun glipp av Odd Grenlands to første Tippeliga-kamper neste sesong.

Etter Kenneth Dokkens overfall mot Johan Arneng i cupens semifinale tidligere i høst, ble Odd-spilleren først straffet med utestengelse i 13 uker.

Nå er den endelig dommen fra NFFs doms- og sanksjonsutvalg klar.

I en pressemelding fra Odd heter det at Kenneth Dokken suspenderes i syv obligatoriske kamper, gjeldende fra 25. september 2009, etter hendelsen i Aalesund i cupens semifinale.

- Jeg hadde håpet på at det ble en kortere straff, men jeg ønsker ikke å anke å aksepterer den straffen jeg har fått, sier Kenneth Dokken til TV 2 Sporten

Se episoden her:

353631

Dermed går Dokken kun glipp av Odds to første kamper i Tippeligaen neste sesong.

- Etter dette har Odd Grenland spilt fem obligatoriske kamper uten Dokken, da gjenstår det to kamper av utestengelsen og Kenneth Dokken holdes dermed utenfor spill også i neste års to første Tippeligarunder, heter det i meldingen fra Odd Grenland.

- En voldshandling
Doms- og sanksjonsutvalget skriver i sin redegjørelse at Dokken har «utøvd rettsstridig vold på fotballbanen».

Doms- og sanksjonsutvalget finner at Kenneth Dokken ved å sparke ned AaFK-spiller Johan Arneng har utøvd rettsstridig vold. Utvalget legger vekt på at sparket ble utført forsettlig med relativt stor kraft, slik at Arneng ble påført skade.

- Doms- og sanksjonsutvalget finner at Kenneth Dokken ved å sparke ned AaFK-spiller Johan Arneng har utøvd rettsstridig vold. Utvalget legger vekt på at sparket ble utført forsettlig med relativt stor kraft, slik at Arneng ble påført skade. Det er videre lagt til grunn at sparket fremstår som en planlagt handling, og at det ble utført i en situasjon hvor det ikke var kamp om ballen, idet denne befant seg et annet sted på banen. Arneng hadde ryggen til, og var således intetanende forut for hendelsen, skriver NFF i sin pressemedling, som slår fast:

- Doms- og sanksjonsutvalget har utelukket Odd Grenlands Kenneth Dokken fra deltakelse i syv obligatoriske kamper som følge av den episoden som fant sted i NM-semifinalen mellom Aalesunds FK og Odd Grenland BK den 24. september 2009.

Se hva Dokken selv sa om episoden (saken fortsetter under):

343570

Slapp billigere unna
NFF understreker at Dokken slapp unna en strengere straff siden han i etterkant av episoden fremstod som en agrende synder.

- I formildende retning legger utvalget vekt på at Dokken i ettertid sterkt har beklaget egen opptreden, både i media og overfor Arneng og Aalesunds FK. Samtidig mener utvalget at allmennpreventive hensyn tilsier en relativt streng reaksjon, idet denne type opptreden ikke hører hjemme på en fotballbane.

- Fryktelig dumt
Odd-trener Dag-Eiliev Fagermo mente det var dumt av Dokken å miste hodet slik han gjorde.

- Jeg så den på TV i sted. Det er stygt av Johan å kjøre albuen i Kenneth, og så er det fryktelig dumt å kjøre det kneet tilbake. Det skal ikke skje. Vi får ta kritikk for den episoden der. Vi må akseptere at ting kan skje i kampens hete, og så må vi oppføre oss ordentlig, sa Fagermo om hendelsen til TV 2 Sporten.

Se intervju med Fagermo:

343576