Passasjerene svikter fortsatt SAS

Passasjertallene fortsetter å falle for SAS, men selskapet gjør det bedre i tredje kvartal i år enn i samme periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tredje kvartal i 2008 leverte et selskapet et driftsresultat 187 millioner svenske kroner, mens årets tredjekvartalsresultat ble 259 millioner.

Selskapet går med overskudd selv om både antall passasjerer og inntekter går ned. På ett år har har antall passasjerer blitt redusert med 14,7 prosent. I tredje kvartal i fjor hadde SAS driftsinntekter på 13.287 millioner svenske kroner, mot 11.076 millioner svenske kroner i samme periode i år.

Resultatet før skatt gikk opp med 4 millioner svenske kroner, fra 110 millioner tredje kvartal i fjor til 114 millioner kroner i år.

I forhold til i fjor har kabinfaktoren økt, noe som betyr at flyene er fullere enn før. Men den såkalte yielden, som er lønnsomhetstall, har sunket. Selskapet gjennomfører for tiden et omfattende spareprogram.

SAS-konsernets ledelse har gjennom natten forhandlet med pilot- og kabinforeningen, men forhandlingsresultatet er ikke klart tidlig torsdag morgen. Det er ventet at det vil bli presentert i en pressekonferanse senere på dagen. (©NTB)