Apotekansatte blir prioritert høyere

De apotekansatte skal likevel prioriteres høyere i vaksinekøen, fastslår Folkehelseinstituttet. Men de aller færreste apotekansatte er vaksinert før storinnrykket som ventes torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ventet stor pågang hos apotekene når man fra torsdag kan kjøpe influensamedisinen Tamiflu uten resept. Dette gjøres som et av tiltakene mot svineinfluensaen.

Men de aller færreste apotekansatte er vaksinert før storinnrykket som ventes torsdag.

Les også: Disse vaksine-bivirkningene har folk fått

Frykt blant ansatte

Storinnrykket som ventes skaper også frykt blant de ansatte. Så mange som 78 prosent av de ansatte i Apotek 1-kjeden er ikke vaksinert mot H1N1-viruset, opplyser kjededirektør Margrethe Sunde til NRK.

– I morgen får apotekene en enorm utfordring og kommer til å møte veldig mange syke og smittede. Da er det veldig viktig at vi får vaksinert apotekerne våre så fort som mulig, sier Sunde.

Les også: Jens er ikke vaksinert

Bør få vaksine

Overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet understreker at de apotekansatte bør prioriteres høyere i vaksinekøen.

– Det er kommunene som har det endelige ansvaret, men vi oppfatter det dit at apotekpersonell, særlig de i skranken, er inkludert i prioriteringslisten. Hovedbudskapet er at særlig skrankepersonell regnes som personell det er aktuelt å vaksinere, sier Iversen til NTB. (©NTB)