Rosenborgs trener Erik Hamrèn (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Rosenborgs trener Erik Hamrèn (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
 Erik Hamrèn (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Erik Hamrèn (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Hamrén klar for Sverige

Men leder Rosenborg ut august neste år. Nå begynner trønderne ny trenerjakt.

- Jeg er utrolig glad for å få denne sjansen. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Samtidig er det mye følelser nå som det er blitt klart. Jeg er også glad for å få fortsette i Rosenborg nesten ut kontraktstiden, sa en rørt Erik Hamrén på pressekonferansen på Lerkendal.

Se utdrag fra pressekonferansen øverst i saken.

Leder RBK og Sverige
Rosenborg Ballklub (RBK) og Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har forhandlet om muligheten for at Erik Hamrén kan bli ny forbundskaptein i Sverige. Partene er enige om at Erik Hamrén fortsetter som hovedtrener i RBK fram til 31. august 2010, og deretter går over på full tid som forbundskaptein i Sverige.

Les også: Mini: - En svekkelse for RBK

Erik Hamrén tiltrer stillingen som Sveriges forbundskaptein med umiddelbar virkning. Aktiviteten som forbundskaptein i perioden fram til 31. august 2010 er begrenset til å lede Sveriges landskamper. Sverige skal ikke til VM, og har derfor redusert program neste år.

Avtalen innebærer at Erik Hamrén kan fratre jobben som hovedtrener i RBK på et tidligere tidspunkt, såfremt partene er enige om det.

- God løsning
Hamrén mener dette er en god løsning for ham selv, RBK og Sverige.

- Jeg er trygg på å gjøre en god jobb i Rosenborg. Det gjorde jeg i Aalborg da vi vant gull selv om mange sa tankene kom til å være i Rosenborg, sa svensken etter pressekonferansen.

- Hvordan tror du fansen vil motta denne nyheten?

- Jeg håper den blir vel mottatt. Det er mange som har bedt meg om å bli, men det er en stor ære å få lede sitt land, så jeg håper de er like fornøyd som jeg er.

Jakter på erstatter
Styreleder i RBK Terje Svendsen sa at Rosenborg er fornøyd med å ha Hamren som trener mens de jakter på en erstatter.

- Vi skal bruke god tid på å lete etter en ny trener. Vi ville ikke ha et raskt skifte. Samtidig er vi trygge på at Hamrén har attityd nok til å gjøre en god jobb frem til august. Det viste han var mulig da han avsluttet kontrakten i Aalborg med seriegull mens han allerede va rklar for oss, sa Svendsen.

Erik Hoftun sier til Tv 2 Sporten at klubben allerede har begynt å tenke på ny trener.

- Men vi vil ikke kommentere navn eller klubber. Vi skal opptre ryddig og korrekt.