Caroline Knutsen
Caroline Knutsen

Røa-keeperen motiveres av baklengs-bonus

Caroline Knutsen med avgjørende redninger da Røa spilte uavgjort i Mesterligaen. En morsom bonusordning gir henne motivasjonen.

Caroline Knutsen hadde to avgjørende redninger da Røa klarte 0-0 mot Zvezda, sølvmedaljist i fjor, i åttedelsfinalen i Mesterligaen. Lagene spiller returkamp onsdag om en uke.

- Vi klarer 0-0 hjemme mot et lag som kom til finalen i fjor, så det er et greit utgangspunkt. Så lenge vi ikke får bortemål, så er det greit. Da trenger vi bare ett mål om en uke, sier keeper Caroline Knutsen til TV 2 Sporten.

Hun utmerket seg spesielt i annnenomgang med gode redninger.

- Det var litt småfarligheter i den omgangen. Men det er lett å forsvare seg når de foran gjør en så god jobb, fortsetter Knutsen.

Trekkes 1000 kroner for hvert baklengsmål
En morsom bonusordning som gjelder Toppserien har motivert henne til å stå godt i hele år. Og det har hun fortsatt med i både cupen og Mesterligaen.

- Jeg har hatt en slags hobby med å finne morsomme vrier i kontrakten min. Så i år har jeg hatt en bonus som går på hvor mange mål jeg slipper inn. Jeg starter på en viss sum og for hvert mål jeg slipper inn så trekkes jeg i bonusen, smiler keeperen.

Bonusen begynte på 22 000 kroner før sesongen og gikk ned 1000 kroner for hvert mål i Toppserien. Med 16 innslupne innkasserer hun dermed 6000 kroner etter seriegullet.

- Hva skjer hvis du hadde sluppet inn mer enn 22 mål?

- Da hadde det blitt dyrt for meg. For noen år siden tapte vi 0-8 for Asker, det ble en dyr kamp for meg, ler Knutsen.

- Røa vinner cupfinalen
- Det viktigste for meg er jo at Røa vinner, men det er jo også morsomt med en bonusopptelling etter serien, sier hun.

Knutsen håper å få til en bonusordning også for cupfinalen mot Team Strømmen på lørdag, men vil uansett gjøre alt for å holde nullen både der og i returoppgjøret mot Zvezda om en uke.

- Team Strømmen har vist en stigende form i det siste mens vi har hatt noen tunge og viktige kamper. Team Strømmen er et godt lag, men vi har et kanonlag, så jeg tror Røa vinner. Det heter jo at cup er cup, ballen er rund og Røa vinner, smiler Knutsen.