Posten gir opp dansk tapsprosjekt

Posten starter prosessen med å avslutte det danske tapsprosjektet Bring CityMail. Det betyr at 440 medarbeidere blir sagt opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Posten Norge eier selskapet og har satset offensivt som en utfordrer til Post Danmark i København-området. Men det hele har endt med store tap.

Med etableringskostnader og negative resultater siden 2007, har Bring CityMail tapt til sammen cirka 500 millioner kroner, opplyser Posten i en pressemelding.

– Vi har ikke lyktes med å oppnå lønnsomhet på brevdistribusjon i Danmark, noe vi beklager overfor danske kunder og bedrifter som har ønsket et alternativ, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

– Investeringen i Bring CityMail var beregnet å koste 300 millioner kroner. Nå har vi investert ytterligere 200 millioner kroner, uten at vi ser utsikter til lønnsomhet, sier Mejdell.

Nå innledes forhandlinger om å innstille postdistribusjonen fra januar 2010. Selskapet har 440 danske medarbeidere.

I løpet av de siste årene har Posten Norge brukt 5 milliarder kroner på oppkjøp av utenlandske selskap. Oppkjøpene ser nå ut til å stanse for en stund, ettersom norske politikere ber selskapet konsentrere seg om kjernevirksomheten her hjemme.

Bring CityMail i Sverige blir ikke rammet av kuttet.

– Vi forventer lønnsomhet over tid i Sverige, selv om finanskrisen og geografisk ekspansjon har påført selskapet negative resultater de siste årene, sier Mejdell. (©NTB)