Ni års fengsel for øksedrap på Notodden

En 43-åring er i Aust-Telemark tingrett dømt til ni års fengsel for drapet på sin tjue år yngre kamerat på Notodden i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 44-årige tiltalte dro fram en øks og drepte kameraten sin under en krangel på Svelgfoss på Notodden natt til 27. november i fjor. Mannen ringte selv og varslet politiet om hendelsen i fjor, og han har hele veien hevdet at han handlet i nødverge.

Aust-Telemark tingrett trodde ham ikke. 43-åringen ble onsdag dømt til ni års fengsel for drapet, skriver Varden.

I tillegg til økseskadene ble offeret også slått i hode met en glassbolle og en porselensfigur, kom det fram i retten. Aktor, statsadvokat Petter Sødal, hevdet at de omfattende skadene offeret ble påført, viser at han ikke har handlet i nødverge og la ned påstand om ti års fengsel.

Den tiltalte uttalte i retten at han husker lite fra drapsnatten, da han hadde tatt nærmere 50 tabletter med ulike medikamenter, blant annet sovetabletter. 44-åringen erkjente skyld på de andre punktene han er tiltalt for: fire hytteinnbrudd og ulovlig besittelse av en hagle.

43-åringen er også dømt til å betale erstatning på til sammen 225.300 kroner til drapsofferets foreldre. Mannen tok betenkningstid på ankespørsmålet. (©NTB)