Statsråd Lisbeth Berg Hansen i Fiskeri  og kystdepartementet.   (Foto: Silje Arntsberg / TV 2)
Statsråd Lisbeth Berg Hansen i Fiskeri og kystdepartementet. (Foto: Silje Arntsberg / TV 2)

Fiskeriministeren har svineinfluensa

Berg-Hansen holder seg hjemme med influensalignende symptomer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fiskeriministeren Lisbeth Berg-Hansen ble syk mandag med influansasymptomer, men har ikke tatt noen prøver som kan bekrefte eller avkrefte om det er svineinfluensa hun er smittet av.

Ikke vaksinert

– Ja, hun holder seg hjemme med influensalignende symptomer, men hun har rapportert at hun er i bra form, sier kommunikasjonssjef i Fiskeridepartementet Anne-Berit Herstad.

Fiskeriministeren er ikke vaksinert mot svineinfluensa, og følger samme råd og prinsipper som resten av befolkningen.

– Hun er mye bedre nå, men følger rådene om å holde seg hjemme i en uke, for å unngå å smitte andre, sier Herstad. Herstad kan ikke opplyse om fiskeriministeren tar Tamiflu mot influensaen.

Friske regjeringskollegaer

Hvis det viser seg at ministeren har fått svineinfluensa, er dette den første statsråden som har blitt rammet av sykdommen.

Ifølge Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet er alle som nå har influensalignende symptomer, garantert smittet av svineinfluensa.

– Det er bare svineinfluensaviruset som sirkulerer nå av influensavirus, sier Aavitsland i en twittermelding til tv2nyhetene.no

Ifølge helsemyndighetenes nettsider er det sannsynlig at man har fått svineinfluensa hvis man har akutt feber med luftveissymptom som hoste, vond hals eller tung pust og allmennsymptom som sykdomsfølelse, kroppsverk eller hodepine.

LES OGSÅ: Svineinfluensa: Her er rådene!