Vibeke Klemetsen
Vibeke Klemetsen

Frykter svineinfluensa-vaksinen

- Jeg er skeptisk, spesielt i forhold til babyen.

TV-personligheten Vibeke Klemetsen er høygravid og venter sin første sønn om en snau uke.

Den vakre blondinen innrømmer at hun har blitt engstelig etter all debatten rundt svineinflensavaksinen, og har valgt å droppe å ta den inntil videre.

Vibeke-Klemetsen
Vibeke-Klemetsen

- I utgangspunktet er jeg ikke en person som engster meg. Men når det er så mye oppstyr rundt det, blir man jo litt redd. Men jeg går ikke rundt å bekymrer meg, sier hun til «God kveld Norge».

- Tar du forholdsregler?

- Ja, jeg har ikke oppsøkt de største folkemengdene nå når jeg er gravid. Bortsett fra det gjør jeg ikke så mye. Men nå på slutten har jeg holdt meg unna folk som er syke, man gidder ikke oppsøke risikoen. Tantebarnet mitt er syk denne uka, men jeg går ikke på besøk der. Jeg er gravid og ønsker ikke å bli smittet, forklarer hun.

Er i risikogruppen

Vibeke skriver for tiden på en ny bok, og selv om hun snart skal føde, er hun aktiv. Om hun kommer til å ta vaksinen mot svineinfluensa før fødselen tviler hun på, selv om hun er i risikogruppen.

- Jeg er fremdeles på vuderingsstadiet. Jeg skulle ta vaksine på fredag, men noe kom i veien. Jeg kjenner ikke til bivirkningene nok, spesielt i forhold til babyen. Derfor er jeg er skeptisk.

Vil ikke smitte babyen

Klemetsen og kjæresten Thomas Weeden venter sitt første barn sammen. Fra før har Vibeke datteren Sophie (10) med snowboardstjernen Daniel Franck.

- Jeg skal forhåpentligvis føde denne uka her, så mest sannsynlig venter jeg med å ta vaksinen. Men jeg vil ta den så fort jeg kan etter fødselen, slik at jeg skal unngå å bli syk og smitte babyen.

Hun holder allikevel døra på gløtt hvis legen insisterer på neste kontroll.

- Jeg skal til kontroll igjen snart så da får jeg høre hva legen min sier. Jeg stoler jo egentlig på Folkehelseinstituttet, men det har vært vanskelig å ta en vurdering på det. Jeg er også generellt i mot å putte ting jeg ikke vet i kroppen, og har aldri tatt de vanlige influensavaksinene heller.

Bare ett gravid-dødsfall

Til tross for at Vibeke defineres innenfor den såkalte risikogruppen fordi hun er gravid velger hun å se realistisk på svineinfluensa-trusselen.

- Det er vel ett tilfelle i Norge der en gravid har dødd av svineinfluensa, men jeg har ikke satt meg så godt inn i det. Der det skjer dødsfall er det som oftest andre sykdommer involvert også.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)