TV2   Isbjørn Svalbard (Foto: Tom Schandy)
TV2 Isbjørn Svalbard (Foto: Tom Schandy)

Fotograf i verdensklasse

Vant naturfotografenes Oscar.

Naturfotograf Tom Schandy fra Vestfossen gikk nylig til topps i verdens største naturfotokonkurranse, den prestisjetunge Wildlife Photographer of the year Award . Over 40 000 bilder var sendt inn til konkurransen som arrangeres av BBC og Natural History Museum.

Vinnerbildet tatt i Brasil

TV2-Jaguar-NY (Foto: Tom Schandy)
TV2-Jaguar-NY (Foto: Tom Schandy)

Vinnerbildet ble tatt under en ekspedisjon til det enorme sumpområdet Pantanal vest i Brasil. Jaguaren på Schandys vinnerbilde er én av fire jaguarer som han traff på i løpet av en tre dagers båttur på Rio Paraguay.

- Det er en stor ære å vinne i denne konkurransen, og det var spesielt moro å gå til topps i kategorien for truede arter. Jeg har hatt et livslangt engasjement for truet natur, ikke minst gjennom mitt over 20 år lange engasjement for WWF Norge, sier en fornøyd Tom Schandy.

Naturfotografenes Oscar

tom schandy (Foto: Tommy Solberg)
tom schandy (Foto: Tommy Solberg)

Den engelske naturfotokonkurransen regnes som naturfotografenes Oscar-utdeling. Det er 46. gangen at konkurransen arrangeres, og i år var deltakelsen større enn noensinne.

Tom Schandy er nesten den eneste naturfotografen som reiser verden rundt på jakt etter opptak av ville dyr, og har det som jobb. Schandy har også gitt ut en rekke naturbøker, hvorav noen også er gitt ut på engelsk, spansk og svensk.

Se innslaget i videovinduet øverst i artikkelen.