Gamst Pedersen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Gamst Pedersen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Gamst satser på EM-sluttspill under Drillo

Brede Hangeland, Morten Gamst Pedersen, John Arne Riise og Erik Huseklepp er fornøyd med Drillo-ansettelsen.

Landslagskaptein Brede Hangeland og flere andre spillere er godt fornøyd med valget av Drillo og Solbakken.

- Jeg synes det er en god løsning med Drillo i to år og Ståle i fire deretter. De to er kvalifiserte trenere som kan få det beste ut av landslaget. Er også fornøyd med at det er en langsiktig løsning rundt trenerrollen, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Morten Gamst Pedersen og landslaget har fått en ny vår under Drillo, og Blackburn-proffen gleder seg til å ta fatt på EM-kvalifiseringen under hans ledelse.

Ståle Solbakken er også ansatt som norsk landslagstrener, men tar ikke over før 1. januar 2012. Men, dersom Drillo sørger for at landslaget kvalifiserer seg til fotball-EM tar ikke Solbakken over før mesterskapet er over.

- Det blir spennende med Drillo. Det er han som skal trene oss nå, og det er det vi må tenke på. Det har gått bra med ham så lagt. Vi har hatt gode resultater, og vi håper at vi kan komme oss til et sluttspill, sier Gamst Pedersen til TV 2 Sporten.

Les også: Mini mener Drillo kan levere varene
Les også: Rekdal overrasket over Solbakken-ansettelsen

Les bloggen til Frode Olsen her og si din mening.

- Ja, du håper vel at Ståle Solbakken ikke tar over landslaget før etter EM?

- Vi må jo komme oss til mesterskap, og det hadde jo vært artig å lykkes med det, sier Gamst Pedersen.

Han mener det er viktig å holde fokus på Drillo fremfor Solbakken fremover, for selv om FC København-treneren etter hvert vil overta som landslagstrener er det VM-kvaliken som gjelder.

Gamst Pedersen er imidlertid positivt innstilt til Drillos etterfølger.

- Jeg tenker ikke så mye på det ennå, men han er dyktig trener som har god erfaring fra gamet, sier Gamsten.

Han vil ikke spekulere i om det blir vanskelig for Solbakken å overta for Drillo dersom det blir norsk kjempesuksess i kvaliken, og i et eventuelt EM-sluttspill.

- Det får vi ta når den tid kommer. Nå får vi håpe det går kjempebra med Drillo først, og at det så går kjempebra med Ståle når han tar over, sier Gamst Pedersen.

Fornøyd Huseklepp
Branns Erik Huseklepp (25) har spilt seg inn på landslaget denne sesongen og er fornøyd med at Drillo fortsetter.

- Han har levert gode resultater i år, selv om det ikke holdt helt til VM. Spesielt på hjemmebane har vi til tider spilt veldig bra under Drillo, sier Huseklepp til TV 2 Sporten.

- Hvordan ser du på Drillo som sjef videre for din egen del?

- Jeg håper jeg er med fremover, men det er bare opp til meg. Jeg må fortsette å prestere, sier Huseklepp, som betegner valget av Ståle Solbakken om Drillos etterfølger i 2012 som «spennende».

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Gleder meg til å se hva Solbakken kan utrette i 2012» (bli med her)

Erik Huseklepp (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Erik Huseklepp (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

John Arne Riise jubler fra Roma:

- Dette ser jeg veldig positivt på. Drillo har gjort en veldig god jobb i denne perioden og nyter stor respekt i spillergruppen. Han var et naturlig valg for oss spillere, melder Riise.

- Jeg tror Drillo kommer til å heve nivået på det norske laget nå som han blir kjent med spillerne og vi blir bedre kjent med ham de to neste årene. Han er veldig dyktig taktisk og flink til å gi oss spillere troen på at kampene kan vinnes med hans taktikk og vårt nivå, sier Riise, som også ser frem til at Ståle Solbakken tar over om to år.