Erik Andersen fremsto som en angrende synder i Follo tingrett tirsdag.  (Foto: Lars Slettebø)
Erik Andersen fremsto som en angrende synder i Follo tingrett tirsdag. (Foto: Lars Slettebø)

Derfor byttet lommemannen-tiltalte forsvarer

Staff sier at han kan bli ivrig, men han vil ikke kommentere om han kastet et nøkkelknippe mot Lommemannen-tiltalte Erik Andersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I retten i dag kom Lommemannen-tiltalte Erik Andersen med oppsiktsvekkende opplysninger om hvorfor han byttet forsvarer. Da Andersen ble pågrepet i januar i fjor, ble han først bistått av den profilerte advokaten Tor Erling Staff.

– Jeg satt som en maskin i et hjørne

– Det han sier er at han ønsket et advokatbytte fordi han ville ha hull på byllen – han ville ikke følge strategien til den første advokaten, sier Erik Andersens nåværende advokat Gunhild Lærum til TV 2.

Tor Erling Staffs strategi skal ha vært at Andersen overhodet ikke skulle la seg avhøre av politiet, forklarte Andersen i retten i dag.

Advokat Tor Erling Staff var forsvarer for Lommemannen-tiltalte Erik Andersen før den da siktede Andersen byttet til Gunhild Lærum. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Advokat Tor Erling Staff var forsvarer for Lommemannen-tiltalte Erik Andersen før den da siktede Andersen byttet til Gunhild Lærum. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

– Jeg satt som en maskin i et hjørne, og skulle vente på rettssaken, fortalte Andersen fra vitneboksen.

Det hele skal ha toppet seg med at Staff ble direkte fysisk under en klientsamtale, da han hørte at Andersen på et tidspunkt hadde samarbeidet med politiet.

– Han kastet nøkkelknippe mot meg

Andersen fortalte at Staff var hissig.

– Han kastet nøkkelknippe mot meg, fordi jeg hadde vært med politiet ut. Da jeg tok det opp igjen, kastet han det på nytt, fortalte Andersen.

Han utdypet ikke i retten om han hadde blitt truffet av nøkkelknippet.

– Han han sa at nøkkelhanken, det var vel ordet han brukte, hadde gått igjennom rommet, og han sa at det var en aggressivitet mellom tiltalte og advokat, sier Lærum.

Staff benekter truende oppførsel

Staff vil selv ikke kommentere påstandene fra Andersen.

– Om det er riktig kan jeg selvfølgelig ikke si noe om. Jeg har jo taushetsplikt. Han er jo en tidligere klient. Taushetsplikten bortfaller ikke om klienten bytter advokat, går ut med beskyldninger, påstander eller henvisninger til opplevelsen med forsvarer, sier Staff til TV 2.

På generelt grunnlag benekter Staff at han oppfører seg truende.

– Ikke truende, men jeg kan bruke kroppsspråk, jeg kan bli heftig, men da er det alltid en bakgrunn. Ikke en bakgrunn i den grad at - men nå kan jeg ikke si noe mer, da kommer jeg inn på denne saken, sier Staff, før han fortsetter:

– Det er klart at jeg ikke er en bokholder - ikke en bitteliten sjel i et dødt menneske, jeg reagerer jo - og hvis man - ja, jeg kan ikke si noe, sier Staff, og avbryter seg selv.