marcus (Foto: Privat)
marcus (Foto: Privat)

Håp for hjerneskadde

- Jeg kunne ikke bare la Marcus sitte der og se på de andre barna leke, forteller mamma Trude. Hun tror Doman-metoden vil gi hennes hjerneskadde sønn en bedre framtid.

Marcus (6) og tvillingbroren ble født tre måneder for tidlig. Broren døde, men Marcus kjempet og overlevde. Men på grunn av umodne lunger fikk han for lite oksygen til hjernen og resultatet var alvorlige hjerneskader.

Ingen utvikling

megog-marcus (Foto: Privat)
megog-marcus (Foto: Privat)

6-åringen kan ennå ikke snakke. Han kan ikke gå og ikke bruke armene sine.

En halv time fysioterapi i uka var den treningen gutten fikk tilbud om, noe som ikke gav synlige resultater.

- Han hadde ingen fremgang. Han satt i rullestolen sin og så på de andre barna leke i barnehagen. Jeg måtte gjøre noe, forteller mamma Trude Arntsen.

Dro på kurs i USA

For et halvt år siden dro Trude Arntsen på en ukers kurs ved Doman-instituttene i USA. Etter jul skal også Marcus bli med og få et skreddersydd treningsopplegg. Men allerede nå har de begynt med lese- og krabbetrening.

- Vi har en sklie i stua. Der øver han på å krabbe i nedoverbakke. Det syns han er veldig gøy, forteller mamma Trude.

Douglas Doman besøker Norge

Visepresidenten for Doman-instituttene er i disse dager på Norges-besøk for å holde foredrag i Oslo, Bergen og Trondheim.

I den forbindelse besøkte han God morgen Norge sammen med Trude Arntsen og sønnen Marcus.

Se innslaget her!

For mer info om metoden se The Institute for the Acheivement of Human Potential og for mer om Domans besøk, se den norske foreningen som trener etter Domans metode FISH .