illustrasjon ved Dorthe Skappel
illustrasjon ved Dorthe Skappel

«Sirkusprinsessen»

Dorthe Skappel har mange jern i ilden. Hun har laget egen badedraktkolleksjon, snart kommer en ny tv-serie, og nå har hun også skrevet og illustrert barneboken «Sirkusprinsessen».

Dorthe Skappel er mer enn God kveld Norge. Tidligere i år viste vi i God morgen Norge hennes nye badedraktmote, og nå er hun aktuell med barnebok.

Manuset har Dorthe hatt liggende i 20 år. Hun begynte å skrive da hennes datter Maria var 3 år, for Maria syntes det var morsomt å høre om gamledager.

Om «Sirkusprinsessen»

Klara har mange hemmeligheter. Hun bor i et gammelt slott, hun er sirkusprinsesse, og hun venter på en veldig spesiell person. Oppe på loftet ligger den aller største hemmeligheten og skinner og blinker. Den vil skrotsamleren stjele.

En dag kommer det en elefant til slottet der Klara bor. Når hun ser hvem som sitter oppe på elefanten, vet Klara at hun snart skal få danse på line igjen.

Kreativ familie

Dorthe er fra en kreativ familie.

Faren er arkitekt, moren er billedveverske og søsteren Ingeborg er smykkedesigner. Dorthe selv syr klær, designer badedrakter, tegner, snekrer og er skikkelig handy.

Hun er gift , har 2 voksne døtre Maria og Marthe. Maria er gravid så Dorthe skal snart bli bestemor.

357265

Om kjendiser og barnebøker

- At kjendiser lager barnebøker er respektløst mot barna, står i dagens Dagbladet.

Det nevnes Madonna, Kylie Monogue, Sarah Ferguson, Tore Strømøy, Iram Haq og Märtha Louise.

Ifølge Dagbladet spekulerer enkelte forlag i at kjendiser selger bøker.

Men Aschehoug forlag mener det ikke holder å ha et kjent navn. - Bokens suksess avhenger av kvalitet sier forlagssjef Irja Thorenfeldt.