Mario Gomez (Foto: OLIVER LANG/AFP)
Mario Gomez (Foto: OLIVER LANG/AFP)
Gourcuff (Foto: TV 2/)
Gourcuff (Foto: TV 2/)
Snytt for straffe (Foto: TV 2/)
Snytt for straffe (Foto: TV 2/)
nestentabben (Foto: TV 2/)
nestentabben (Foto: TV 2/)
van Bommel  (Foto: Thomas Bohlen/REUTERS)
van Bommel (Foto: Thomas Bohlen/REUTERS)

Sjokktap for Bayern mot Bordeaux

Håpet om mesterligaavansement svinner for den tyske giganten.

Bayern - Bordeaux 0-2

Se Bayern-Bordeaux i opptak i vårt kampsenter.

Bordeaux vant 2-0 på Allianz-Arena og knuste etter alt og dømme mesterligadrømmen til Bayern. Bordeaux er seks poeng foran Bayern når to kamper gjenstår, og tyskerne kan ikke gå forbi sin franske motstander fordi innbyrdes oppgjør er tellende.

Bayern tapte også også bortekampen mot Bordeaux.

Bayern er også fire poeng bak Juventus, som vant 1-0 borte mot Maccabi Haifa. Bayern har altså en teoretisk mulighet til å avansere, men Juventus har sin skjebne i egne hender i bortekampen mot Bordeaux i neste runde.

Et tannløst Bayern-lag ble pepet av banen etter det pinlige tapet, og det trener Louis van Gaal har all grunn til å frykte for sin egen jobb. En foreløpig sjetteplass i Bundesliga og dårlig spill i Mesterligaen blir neppe sett på med blide øyne hos Bayern-ledelsen.

Nestenulykke
Verken Bayern eller Bordeaux klarte å skape veldig store sjanser i løpet av kampens første 20 minutter, men etter to minutter holdt Bayern på å få et gratismål.

Et svakt innlegg fra høyre holdt på å finte ut Bordeaux-keeper Cédric Carrasso, som slo ballen i tverrliggeren - og var heldig at returen ikke falt i beina på en Bayern-spiller.

Se nestenulykken:

357164

Bayern snytt for straffe
Og dramatikken fortsatte. Etter klabb og babb inne i feltet fikk Miroslav Klose en gigantmulighet fra kloss hold etter nok en nesten skjebnesvanger tabbe fra keeper Carrasso, men en Bordeax-forsvarer stanset avslutningen - med hånden.

Bayern skulle hatt straffe, men dommeren vinket spillet videre.

Se situasjonen:

357167

Gourcuff scoret
Og vondt ble verre for Bayern.

Etter 37 minutter lurte Yoann Gourcuff Bayern-kaptein Mark van Bommel da han snek seg løs på bakerste stolpe, og Bordeauxs midtbanestjerne stanget sitt lag i føringen.

Se målet i videovinduet over!

Bordeaux gikk i garderoben med 1-0-ledelse til pause, mens Bayern-spillerne trasket inn til massiv pipekonsert.

Toni med kjempemiss
Bayern holdt på å få en drømmestart på den andre omgangen. Bastian Schweinsteiger dempet ballen på brystet med ryggen mot mål og «brasset» Luca Toni alene med keeper.

Italienerens avslutning sto imidlertid ikke i stil med Schweinsteigers forarbeid, og Bordeaux kunne puste lettet ut. Se forarbeidet og sjansen:

357171

Chamakh doblet
15 sekunder før full tid avgjorde gjestene da Marouane Chamakh kontret inn 2-0 etter svakt forsvarsspill av Bayern.

Chamakh jaget en lang klarering, og knuste Bayern-stopper Badstuber i sin duell. I tillegg var keeper Hans-Jörg butt ute på en skikkelig bærtur. Chamakh takket for muligheten og kunne sette ballen i det åpne målet. Se målet:

357196

Lagoppstillinger:
Bayern (4-4-2):
Butt - Lahm, Demichelis, Badstuber, Braafheid - Schweinsteiger, Timosjtsjuk, van Bommel, Pranjic - Klose, Toni.

Bordeaux (4-3-1-2): Carrasso - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - Plasil, Diarra, Wendel - Fernando - Gourcuff, Chamakh.