TØFF DOM:   Det blir på en måte en kamp mellom «The Beauty and the Beast». Molde spiller best fotball, mens Aalesund må satse på takteri, mener Alsaker. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
TØFF DOM: Det blir på en måte en kamp mellom «The Beauty and the Beast». Molde spiller best fotball, mens Aalesund må satse på takteri, mener Alsaker. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

- Cupfinalen blir en kamp mellom «Beauty and the Beast»

- Aalesund vil ødelegge Moldes vakre spill i cupfinalen, mener TV 2-kommentator.

TV: Se Sportstabloid på TV 2 SPORT klokken 21.30 og på TV 2 Zebra klokken 23.40

Søndag er det fest i hovedstaden. 65.000 elleville Molde og Aalesund-fans inntar Oslo får å være med på cupfinalefesten.

Men TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker spår en kamp der Aalesund vil spille defensivt og taktisk - og Molde vil angripe.

- Det blir på en måte en kamp mellom «The Beauty and the Beast». Molde spiller best fotball, mens Aalesund må satse på takteri!

- Det blir på en måte en kamp mellom «The Beauty and the Beast». Molde spiller best fotball, mens Aalesund må satse på takteri, sier Alsaker i tirsdagens Sportstabloid, og legger til:

- Selv om Rosenborg vant med 15 poeng, var det Molde mange mener spilte den beste angrepsfotballen denne sesongen, poengterer Alsaker, som skal kommentere søndagens cupfinale sammen med Nils Johan Semb på TV 2.

- Ikke vært effektive nok
Aalesund-trener Kjetil Rekdal er naturligvis ikke enig.

- Aalesund har drømt om cupfinale lenge, og når vi først har kommet dit, så vil vi naturligvis vinne den. Men jeg er ikke enig i at Aalesund er et kjedelig lag. På de siste tre kampene har vi produsert 25 målsjanser. Vi har heller ikke vært effektive nok, mener Aafks suksesstrener.

Molde-trener Kjell Jonevret er klar over at Aalesund kan komme til å ligge lavt på Ullevaal.

- Men vi forsøker å forberede oss på det. Vi har fått spilt vårt eget spill, selv mot lagene som har ligget lavt mot oss tidligere, sier svensken.

TV: Se Sportstabloid på TV 2 SPORT klokken 21.30 og på TV 2 Zebra klokken 23.40

Kjetil Rekdal  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Kjetil Rekdal (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

- En drømmefinale
Komiker og Aalesund-supporter Terje Sporsem bryr seg lite om hvordan Aalesund spiller – så lenge Rekdal klarer å lede laget til cupgull.

- Det er jo en drømmefinale for oss. Vinner vi skal vi bygge en statue utenfor Color Line Stadion av Kjetil Rekdal, som er mye høyere enn stauten av John Arne Riise, gliser han.

Med trener Kjell Jonevret i studio vil Kjetil Rekdal røpe minst mulig om taktikken foran finalen.

- Vi sliter med skader og sykdom og er faktisk usikker selv på hvordan vi skal spille. Men vi kommer med 11 mann på banen, er alt Rekdal vil røpe om sine kampforberedelser.

Kjell Jonevret  (Foto: TV 2)
Kjell Jonevret (Foto: TV 2)

- En gedigen idrettsfest
Kjell Jonevret mener cupfinalen først og fremst er en gedigen idrettsfest.

- Jeg har fulgt med på den norske cupen de siste 20 årene og det er en fantastisk fest. I Sverige er folk sjalu på den norske cupen, sier han.

TV: Se Sportstabloid på TV 2 SPORT klokken 21.30 og på TV 2 Zebra klokken 23.40