Nicolas Anelka  (Foto: Tom Hevezi/AP)
Nicolas Anelka (Foto: Tom Hevezi/AP)

Norsk Tipping er nede

Systemsvikt rammer norske spillere. – Langt ifra en bra dag for oss, sier Norsk Tipping.

I løpet av natten krasjet systemene til Norsk Tipping, og da de ansatte kom på jobb i dag tidlig oppdaget de at systemene var nede, skriver NRK.no.

– Ikke en bra dag for oss

Systemsvikten gjør det nå umulig å levere både tipping, lotto og andre spill hos funksjonærer, på mobilen og over nettet.

Norsk Tipping har nesten to millioner registrerte spillere, og i og med at det i kveld spilles både Extra, Keno, samt Champions Leauge-fotball i Europa, er det mange av spillerne som blir rammet.

– Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange som har blitt rammet, og vi beklager på det sterkeste. Dette er ikke en bra dag for oss, sier pressetalsmann i Norsk Tipping, Magne Vikøren til TV 2 hjelper deg.

Ifølge NRK har Norsk Tipping flere hundetusen tippere daglig.

Venter på rushet

Hvor lang tid det vil ta før systemene er oppe og går igjen, er fortsatt usikkert, men Vikøren håper og tror at alt vil være på stell igjen før tipperushet starter utover ettermiddagen, og ber kundene smøre seg med tålmodighet.

– Det er fortsatt tidlig på dagen, og det jobbes nå på spreng for å få ordnet opp i dette. Av erfaring vet vi at flest tipper på ettermiddagen, så vi håper at feilen er rettet opp til det, sier Vikøren til TV 2 hjelper deg.

Norsk Tippings gevinster blir regnet ut fra omsetningen i løpet av uka, men pressetalsmannen sier det foreløpig er vanskelig å si noe om denne feilen vil ha noe å si for premiene.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30