Arrestert først etter tredje voldtekt

17-åringen ble hentet inn to ganger av politiet mistenkt for voldtekter. Først nå, etter han ble mistenkt for voldtekt nummer tre, mener politiet det er fare for gjentakelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 17 år gammel gutt ble i helgen pågrepet for en voldtekt i Larviksdistriktet.

Gutten har tidligere vært pågrepet og siktet for to voldtekter som skal ha funnet sted i henholdsvis mai og i oktober i samme område. Ofrene er jenter i alderen 15 til 18 år.

– Han er siktet for hendelsen i helgen, og to voldtekter til i løpet av de fem siste månedene, sier vakthavende jurist Bente Selstad Hansen ved Sandefjord politistasjon til tv2nyhetene.no.

17-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett tirsdag ettermiddag. Han er varetektsfengslet i fire uker på grunn av gjentakelsesfare.

– Hvorfor har han ikke blitt fremstilt for varetektsfengsling tidligere?

– Det er en konkret vurdering som må foretas i forhold til om det er fare for gjentakelse eller ikke. Når han nå på nytt er siktet for nok en voldtekt, anser politiet at det er en slik fare, og begjærer han derfor varetektsfengslet i fire uker, sier Hansen.

17-åringen har ikke erkjent voldtektene, men politiet har foretatt tekniske undersøkelser i saken, melder Østlands-Posten.