Pearl of Scandinavia. (Arkivfoto) (Foto: DFDS Seaways)
Pearl of Scandinavia. (Arkivfoto) (Foto: DFDS Seaways)

Seksåring evakuert fra danskebåten

Den norske seksåringen viste symptomer på svineinfluensa og ble fraktet med helikopter til sykehus i Göteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En seks år gammel astmasyk norsk gutt ble sent mandag kveld evakuert fra DFDS-fergen Pearl of Scandinavia med helikopter.

Båten var på vei fra Oslo til København da det ble oppdaget at den seks år gamle gutten hadde høy feber og pustebesvær, som er symptomer på svineinfluensa.

Sendte nødvarsel

Båten var da ute ved Skagerak, og var i så dårlig form at det ble sendt ut nødvarsel. Besetningen kalte opp passasjerene og spurte om det var en lege på skipet.

– Jeg kan bekrefte at en at gutt ble fraktet med helikopter som ble rekvirert fra Sverige. Det var voksne som reiste med ham som tok affære. En dansk sykepleier som var med fergen hjalp til og mente at situasjonen var såpass alvorlig at gutten måtte hentes, sier pressekontakt Vivian Syvertsen i DFDS til tv2nyhetene.no.

Ble vinsjet opp

Gutten ble vinsjet opp fra fergen ved halvellevetiden mandag kveld, og fraktet med helikopter til Östra sykehus i Göteborg, som var det nærmeste stedet han kunne fraktes til.

– Personalet ombord er godt drillet og flinke til å håndtere denne type hendelser. Men det er klart at det er dramatisk for de som rammes, sier Syvertsen om hendelsen som fant sted mandag kveld.

–Det er ikke svineinfluensa, men falsk krupp. Gutten vil bli skrevet ut i dag, sier pressetalsmann ved Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göran Samuelsson til Dagbladet.