En pakistansk talibansoldat i grenseområdet Sør Waziristan.  (Foto: reuters/SCANPIX, © ZH/TP)
En pakistansk talibansoldat i grenseområdet Sør Waziristan. (Foto: reuters/SCANPIX, © ZH/TP)

Bekymret for sivile i krigssonen i Pakistan

Titusenvis av sivile flykter fra krigssonen i Sør-Waziristan i Pakistan. Men ikke alle klarer å komme seg ut, og situasjonen deres er uviss, advarer hjelpearbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hvor mye de sivile påvirkes, vet vi ikke. For det trenger vi adgang til området, sier Billi Bierling, talsperson for FN-kontoret for koordinering av humanitærhjelp OCHA i Pakistan.

250.000 på flukt

Rundt 250.000 sivile har flyktet fra hærens offensiv mot opprørere i Sør-Waziristan, ifølge generalløytnant Nadeem Ahmad.

Men ingen vet nøyaktig hvor mange som er blitt internt fordrevet som følge av kampene mellom hæren og Taliban, eller hvor mange sivile som er fanget i krigssonen. Verken observatører eller hjelpearbeidere slipper nemlig inn i området.

Sivile sitter fanget

- Vi vet at det fortsatt sitter sivile fanget i områder der det er kamper, sier Sebastien Brack i Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Pakistan.

Hæren mener kun 1-2 prosent av innbyggerne er igjen i krigssonen.

Krigen mot Taliban

Opprørere har gjennomført en rekke angrep i Pakistan de siste månedene og tatt over 200 menneskeliv. Den pakistanske hæren har inneldet en omfattende offensiv mot opprørerne i regionen Sør-Waziristan.

Taliban har advart myndighetene i pakistan at det vil komme angrep hvis ikke den pakistanske hæren stanser sin offensiv i Sør-Waziristan.

Den pakistanske hæren skal ha over 30.000 soldater med i offensiven.

(©NTB / TV 2)